понеділок, 10 лютого 2020 18:57

Слідчі ДБР проводять обшуки у лісництвах Житомирщини

Слідчі ДБР проводять обшуки у лісництвах Житомирщини
Правоохоронці обшукують лісництва Житомирщини. Фото: News

Слідчі ДБР проводять обшуки у лісництвах Житомирщини.

На даних об'єктах зафіксували незаконні рубки деревини, внаслідок чого державі завдані збитки на 6 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

"Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань повідомили про підозру чотирьом лісничим ДП "Олевське лісове господарство". Службові особи підозрюються в розтраті майна в особливо великих розмірах, вчиненій групою осіб", - сказано у повідомленні.

За попередньою інформацією, працівники лісгоспу у змові зі службовими особами спеціалізованого лісозахисного підприємства та територіального органу Держлісагентства під час відведення насаджень у санітарні рубки вносили недостовірні відомості в документи.

Зокрема, на лісових ділянках, які відводились під рубку, був значно більший запас деревини порівняно з офіційно заявленим у матеріалах. Її в подальшому незконно рубали та реалізували за готівку суб'єктам господарювання, в тому числі експортерам пиломатеріалів.

"Унаслідок незаконних порубок деревини, за попередніми підрахунками, державі завдано збитки на суму понад 6 мільйонів гривень", - наголосили у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці з'являться нові заповідники

Слідчі ДБР спільно з прокурорами Офісу Генерального прокурора проводять 35 санкціонованих обшуків за місцями розташування лісгоспу, його лісництв, спеціалізованого лісозахисного підприємства, територіального органу та центрального апарату Держлісагентства, а також у місцях проживання та інших об'єктах нерухомості посадових осіб державної лісової охорони. Обшуки також проводяться за місцями проживання підприємців-лісозаготівельників та здійснення лісопереробки, у ході яких документується причетність фігурантів справи до протиправної схеми.

Під час обшуку території однієї з лісопереробок виявлено 600 куб. м. ліквідної деревини породи "сосна" без документів про її законне походження на момент проведення слідчої дії.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив про звільнення керівників управлінь лісового та мисливського господарства Харківської та Закарпатської областей.

Зараз ви читаєте новину «Слідчі ДБР проводять обшуки у лісництвах Житомирщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути