пʼятниця, 13 вересня 2024 06:47

Шквали та дощі з грозами охоплять частину країни

Шквали та дощі з грозами охоплять частину країни
В Україні прогнозують дощі та грози. Фото: pixabay.com

У п'ятницю в Україні пройдуть короткочасні дощі з грозами.

Температура вдень становитиме +23...28°С, повідомляє Український гідрометцентр. На сході країни ще побуде спека до +30°С.

У західних областях місцями пройде невеликий дощ (вдень на Закарпатті - помірний дощ). Уранці подекуди туман. Температура вдень становитиме +21...26°С. У Карпатах буде +15...20°С. На решті території очікуються короткочасні дощі, місцями з грозами. Вітер південно-східний, 5-10 м/с, у північно-східній частині місцями пориви 15-20 м/с.

У Києві та області 13 вересня пройде короткочасний дощ, місцями з грозою. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. У столиці температура вдень становитиме близько +25°С. На Київщині буде в межах +23...28°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дощі і штормовий вітер - оновили прогноз на п'ятницю

Синоптики прогнозують 14 вересня в Україні, крім південно-східної частини, 15 вересня на Правобережжі (крім Київщини) короткочасні дощі, місцями грози (14 вересня в західних та Вінницькій областях, значні, вночі в Карпатах і на Закарпатті сильні дощі). На решті території - без опадів.

Вітер східний, південно-східний, 7-12 м/с, на Лівобережжі місцями пориви 15-20 м/с.

У Києві та області 14 вересня буде хмарно з проясненнями, очікуються короткочасні дощі (вдень місцями), грози. 15 вересня мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-східний, східний, 7-12 м/с. У столиці температура вдень буде +26...28°С. На Київщині буде +24...29°С.

В Україні досі триває метеорологічне літо. Воно завершиться тоді, коли три дні поспіль середньодобова температура повітря складе +15°С. Про це повідомила синоптикиня Українського гідрометеорологічного центру Діана Кривобок. За її словами, зараз триває ще літо, тому ми не можемо сказати, що зараз - "бабине літо". Це не поєднується.

Зараз ви читаєте новину «Шквали та дощі з грозами охоплять частину країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути