четвер, 04 лютого 2010 10:33

Скульптуру Джакометті продали за рекордні $ 104 млн

Автор: Kp.md
 

Витвір скульптора Альберто Джакометті побив рекорд продажів на лондонському аукціоні Sotheby"s. Бронзова скульптура "Крокуюча людина" була продана за неймовірну суму в 65 млн фунтів стерлінгів (більше 104 млн доларів).

Першопочаткова планка становила лише 12 млн фунтів, проте покупцям знадобилося всього вісім хвилин, щоб досягти куди більшої цифри.

Останнє слово сказав невідомий, який подзвонив по телефону. Після цього дзвінка організатори аукціону оголосили, що "Крокуюча людина" продана за рекордну для суму в 58 млн фунтів стерлінгів (92 млн доларів). Інші 7 млн фунтів склали комісійні. За право володіти скульптурою боролися відразу 10 покупців. Очікувалося, що остаточна ціна скульптури складе всього 18 млн фунтів.

Швейцарський скульптор Джакометті вважається одним із найгеніальніших художників XX століття. "Крокуюча людина" - одна з його найбільш відомих робіт. Автор створив дуже мало творів, тому будь-які торги з їх участю викликають ажіотаж.

Попередній рекорд належав картині Пабло Пікассо "Хлопчик із трубкою", проданій в Нью-Йорку в 2004 році за 104 млн доларів.

Regions.ru

Зараз ви читаєте новину «Скульптуру Джакометті продали за рекордні $ 104 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути