середа, 09 грудня 2009 10:44

У Лондоні продали картину Рембрандта за рекордну суму (ФОТО)

 

Картина Харменса ван Рейна Рембрандта "Портрет чоловіка" (1658 р.) продана на аукціоні Christie"s, що пройшов в Лондоні, за рекордну для полотен цього голландського живописця суму - 20 млн 201 тисяча 250 фунтів стерлінгів (33 млн 200 тисяч доларів).

Хоча експерти прогнозували підвищення ціни за цей портрет до 25 млн фунтів стерлінгів, вирученої за нього суми вистачило, щоб побити колишній рекорд, встановлений в грудні 2000 року. Тоді на торгах Christie"s був проданий "Портрет леді" (1632 р.) за 19,8 млн фунтів стерлінгів.

Вперше "Поясний портрет чоловіка, який взявся під боки" (Portrait of а man, half-length, with his arms akimbo), виставлявся на торги в 1930 році і був проданий за досить велику на ті часи суму - 18,5 тисяч фунтів стерлінгів, що еквівалентне 6 млн фунтів в сучасних цінах. Її успішний покупець, американський колекціонер Джордж Хантінгтон Хартфорд-молодший, пізніше пожертвував полотно Колумбійському університету.

Проте, коли в 1968 році студенти університету влаштували демонстрацію, картину поспішно перемістили на склад. У 1974 році портрет знову був проданий і до нинішнього моменту знаходився в колекції спадкоємців фармацевтичної компанії Johnson & Johnson.

Востаннє картина з"явилася на публіці в 1970 році на виставці "Рембрандт через 300 років" в Детройті.

Її новим власником став цінитель живопису, який побажав залишитися невідомим. Хто зображений на портреті, досі невідомо, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні продали картину Рембрандта за рекордну суму (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі