Ексклюзиви
понеділок, 23 червня 2008 20:58

Скрипка мріє зробити "Країну мрій" семиденним фестивалем

На вихідних 21-22 червня в Києві пройшов V Міжнародний етнічний фестиваль "Країна мрій". Його організатор, лідер групи "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка зізнався, що хотів би зробити фестиваль семиденним і запросити на нього колективи з Африки, Індії, Китаю, Північної Америки.

Проте, за словами музиканта, сьогодні реалізувати ці задуми неможливо через фінансові проблеми. "Таке відчуття, що не потрібен державі цей фестиваль, а з іншого боку, що він заважає якимсь чиновникам", - сказав він.

Скрипка зазначив, що кожного разу під час організації "Країни мрій", він стикається з проблемами бюрократії і насилу отримує дозвіл на проведення фестивалю.

"Якщо помітили, то у нас цього року стало менше спонсорів і як би все дорожчає. Ми втратили одного спонсора і з цим ми втратили і географію, і кількість днів", - додав він.

Втім, деякі з його мрій все ж таки збуваються, "але поволі". Одна з них - це створення цього року на фестивалі Літературної сцени в дворику музею Гончара, на якій можна було почути сучасну українську поезію і прозу. Новинкою нинішнього фестивалю став і майданчик Українсько-японського центру.

Музична частина складалася з величезної кількості самодіяльних і професійних музикантів зі всієї України, з іноземців були колективи з Франції, Сербії, Угорщини, Чехії та інших країн.

Фестивальне містечко рясніло алеєю ремісників і умільців, були представлені і Кобзарські підмостки, та Козацькі розваги, а розпочався фестиваль цього року з добування Живого вогню, який учасники Купальського ходу принесли на Співоче поле, після чого почалися купальські ігрища, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Зараз ви читаєте новину «Скрипка мріє зробити "Країну мрій" семиденним фестивалем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути