Ексклюзиви
понеділок, 12 вересня 2011 17:59

Школи ще не готові до щоденних уроків фізкультури - лікар

Школи ще не готові до щоденних уроків фізкультури - лікар

Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник вважає за необхідне запровадити в школах щоденні уроки фізкультури.

"Нам не потрібно оцінок, нам потрібно 45 хв рухової активності для кожної дитини щодня", – сказав він.

Головний лікар Дитячої клінічної лікарні Подільського району Києва Олександра П'янкова вважає, що поки це робити зарано.

"Сьогодні українські діти дуже мало рухаються. Не бігають, після школи переважно сидять за комп'ютерами. Тому необхідно активізовувати їх під час перебування у школі. Утім, гадаю, що до введення щоденного уроку фізкультури наша шкільна система не готова. Це питання слід серйозно обговорювати, а не просто декларувати", - сказала медик.

На її думку, спортзалів у школах не вистачить на всі класи. На вулицях проводити ці уроки також можна не всюди. Наприклад, школи у Подільському районі знаходяться над дорогами, де багато вихлопних газів. І глибоке дихання цим повітрям не піде школярам на користь. Окрім того, немає достатньо спеціалістів для проведення уроку. Через їх нестачу фізкультура у школі лише 2 рази на тиждень.

"Перед тим, як вводити щоденні уроки фізкультури, слід провести доволі глибоке медичне обстеження дітей. На таке обстеження дитину мають приводити батьки. На жаль, на сьогодні ми зробили не більше 60% обстежень. 40% батьків з дітьми до лікарів не дійшли. Ще одна проблема - батьки гублять медичні картки, які їм згідно з наказом видали на руки. Без них важко давати об'єктивний висновок щодо здоров'я дитини. Слід знати динаміку", - відмітила лікар.

На її думку, альтернативою щоденним урокам фізкультури може стати легка розминка, яку проводять у класі.

"Це спеціальний набір вправ, направлений на те, щоб "розбудити" дитину, активізувати її зранку, а також на перерві після третього уроку. Тоді діти, особливо молодших класів, не так втомлюються", - зазначила П'янкова.

Зараз ви читаєте новину «Школи ще не готові до щоденних уроків фізкультури - лікар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути