середа, 05 вересня 2007 20:56

Скільки коштувала "фосфорна катастрофа" українцям

Державна екологічна інспекція у Львівській області розрахувала розмір збитку, нанесеного навколишньому природному середовищу в результаті Ожидівської катастрофи. Загальна сума збитку становить близько півтора мільйона гривень.

Так збитки за забруднення водних ресурсів - 19 тис. 29 грн; за забруднення земельних ресурсів - 20 тис. 585 грн; за пошкодження лісових насаджень - 1 тис. 40 грн; за забруднення атмосферного повітря - 1 млн 378 тис. 432 грн (сума уточнюватиметься після надання Львівської залізної дорогої довідки, узгодженої з ТОВ "Казфосфат").

Впродовж останніх 15 днів вміст фосфатів у поверхневих водоймищах і ґрунті на перегоні Красне-Броди, що на Львівщині, не перевищує гранично допустимої норми.

З 31 липня на місці аварії і в межах її впливу Державна екологічна інспекція у Львівській області з інтервалом раз на дві доби проводить моніторинг ґрунту на вміст фосфату і води на вміст ортофосфату, пише "Сьогодні".

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштувала "фосфорна катастрофа" українцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути