понеділок, 23 червня 2008 18:32

Склали рейтинг найбільш кримінальних міст Росії

Склали рейтинг найбільш кримінальних міст Росії

Журнал "Російський Newsweek" опублікував рейтинг найбільш кримінальних міст Російської Федерації. Першу позицію рейтингу займає Сургут, за ним ідуть Тюмень і Пермь. Найбільші міста країни, Москва і Санкт-Петербург, не увійшли навіть до першої сотні. Журнал віддав їм 111-і і 122-і місця відповідно.

У першу десятку найнебезпечніших міст окрім Сургута, Тюмені і Пермі потрапили також Сиктивкар, Березнікі (Пермський край), Хабаровськ, Чита, Якутськ, Іркутськ і Абакан.

Кримінальність населених пунктів визначалася за загальною кількістю зареєстрованих там злочинів на душу населення. Так у Сургуті в рік скоюють в середньому 493 злочини на 10 тисяч населення. Для порівняння, в Москві цей показник дорівнює 198-ми.

Разом із загальним рейтингом опубліковані таблиці, по яких можна побачити, де найчастіше скоюють ті або інші злочини. Зокрема, найбільша кількість вбивств і згвалтувань припадає на місто Кизил, адміністративний центр республіки Тува. Пограбування і крадіжки найчастіше здійснюються в Пермі.

Більше всього злочинів у сфері економіки припадає на розташовані в Московській області Митіщи, Орєхово-Зуєво і Люберці, а злочинів, пов"язаних з незаконним обігом наркотиків, - на Біробіджан, Сургут і Тюмень.

Результати дослідження, опубліковані журналом "Російський Newsweek", грунтуються на даних за 2002-2006 роки. Видання також робить прогноз за поточний рік. Відповідно до цього прогнозу, найбільш кримінальним містом 2008 року стане Перм. Наголошується, що помітно погіршала обстановка у Владивостоці, Ачинську, Іжевську і Комсомольску-на-Амурі, повідомляє Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Склали рейтинг найбільш кримінальних міст Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути