Ексклюзиви
середа, 01 квітня 2020 16:36

Скільки українців готові голосувати за вступ до НАТО

Скільки українців готові голосувати за вступ до НАТО
За результатами опитування, якби референдум щодо вступу України до НАТО проводився у лютому 2020 року, у західних областях 60% проголосували б за вступ до НАТО, 14% - проти. Фото:static.mk

Збільшився відсоток українців, які готові проголосувати за вступ України до НАТО.

Якби референдум щодо вступу України до НАТО проводився у лютому 2020 року, і в голосуванні взяли участь усі ті, хто визначився зі своїм вибором, явка становила би близько 74,8%, свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного у лютому.

"Відсоток тих, хто підтримує вступ України до НАТО, переважає над часткою противників. Якби референдум із питання, чи вступати Україні до НАТО, відбувався у лютому 2020 року, 43,5% опитаних вказали, що вони проголосували би за вступ України до НАТО, 31,3% - проти; чверть (25,2%) не визначилися або не брали б участі у такому референдумі", - повідомили у результатах опитування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маємо зрозуміти, що НАТО - це безпека, а Євросоюз - добробут

Голоси учасників розділилися б таким чином: 58,2% голосів - за вступ України до НАТО, 41,8% - проти. Порівняно з лютим минулого року опитування фіксує деяке збільшення відсотка тих, хто висловлює готовність проголосувати за вступ до НАТО у разі референдуму - з 40,1% в лютому 2019 року до 43,5% в лютому 2020-го. Відсоток тих, хто проголосував би проти, не змінився (31,5% в лютому 2019 року, 31,3% в лютому 2020-го).

"Ідею вступу України до НАТО, як і раніше, підтримують переважно мешканці західних і центральних областей; на півдні і сході країни більшість налаштована проти вступу України до НАТО", - зазначають соціологи.

За результатами опитування, якби референдум щодо вступу України до НАТО проводився у лютому 2020 року, у західних областях 60% проголосували би за вступ до НАТО, 14% - проти, 26% - не визначилися або не стали би брати участі у голосуванні; у центральних областях 53% готові проголосувати за вступ до НАТО, 19% - проти, 28,1% - не визначилися або не голосували б; у південних областях 28% готові проголосувати за вступ до НАТО, 49% - проти, 23% - не визначилися або не голосували б; у східних областях 16% готові проголосувати за вступ до НАТО, 62% - проти, 22% - не визначилися або не голосували б.

Всеукраїнське опитування громадської думки проводив Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) з 8 по 18 лютого методом особистого інтерв'ю серед 2038 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 4-ступеневою стохастичною вибіркою, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

Міністри закордонних справ країн НАТО в режимі телеконференції 2 квітня обговорять новий пакет допомоги для України та Грузії. Новий пакет допомоги має на меті зміцнення політичної та практичної підтримки країнами НАТО своїх важливих партнерів.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців готові голосувати за вступ до НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути