середа, 21 вересня 2011 12:31

Скасування переходу на "зимовий" час позитивно вплине на українців - керівник МОЗ

Скасування переходу на "зимовий" час позитивно вплине на українців - керівник МОЗ

Міністр охорони здоров'я України Олександр Аніщенко вважає, що скасування переходу на "зимовий" час позитивно позначиться на здоров'ї українців. "Потрібно лягати й прокидатися в один і той же час. Коли ви встаєте на годину раніше - ви відчуваєте слабкість", - сказав він журналістам у середу в Києві.

Міністр зазначив, що адаптаційний період негативно впливає на організм людини.

"Поки організм адаптується - він слабшає. Природно, що в цей час можуть загострюватися ті чи інші захворювання, до яких можуть приєднатися респіраторні захворювання", - сказав Олександр Анищенко.

Нагадаємо, що вчора, 20 вересня, Верховна Рада Україна прийняла постанову, згідно з якою Україна не буде переходити на зимовий час. За це проголосували 266 народних депутатів.

"Верховна Рада постановляє встановити з 27 березня 2011 року на території Україні час другого часового поясу з додаванням однієї години", - йдеться в постанові, автором якого виступив народний депутат Олег Надоша (Партія регіонів).

У СРСР перехід на "літній" час вперше відбувся 1917 року, а з 1981 року "літній" і "зимовий" час знову почав регулярно діяти.

Грузія і країни Центральної Азії останніми роками відмовились від переходів із "зимового" на "літній" час. Крім того, 8 лютого цього року президент РФ Дмитро Медведєв заявив, що прийняв рішення з осені 2011 року скасувати перехід на "зимовий" час. Білорусія також скасувала перехід на "зимовий час".

Зараз ви читаєте новину «Скасування переходу на "зимовий" час позитивно вплине на українців - керівник МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути