четвер, 20 вересня 2007 11:10

Скандал в Росії: Путіна одягнули у форму штандартенфюрера СС (фото)

 
Розгорається скандал навколо газети "Саратовский репортер". Срєдне-Волжскоє управління Россвязьохранкультури звернулося до місцевого обласного суду із заявою про позбавлення ліцензії цього видання. Газета, що опублікувала колаж, де президент Володимир Путін зображений у вигляді Штірліца, звинувачується в екстремізмі.

Увагу Срєднє-Волжского управління Россвязьохранкультури привернула стаття "Закон Ісаєва-Штірліца". Журналісти газети "Саратовский репортер" проілюстрували її коллажем за мотивами фільму "Семнадцать мгновений весны". Президент Володимир Путін був зображений в нім у вигляді радянського розвідника Штірліца, одягненого у форму штандартенфюрера СС. Підпис під колажем: "А вас, Штирлиц, я попрошу остаться". Було дано і пояснення: "Тільки людина з прізвищем Ісаєв (маэться на увазі депутат Держдуми Андрій Ісаєв) могла виступити з ініціативою про продовження повноважень кращого Штірліца всіх часів і народів на посту президента".

Як нагадує Комерсант, публікація викликала обурення саратовського відділення партії "Єдина Росія". І 10 вересня газеті було винесено попередження за "розповсюдження екстремістських матеріалів".

Це вже друге попередження газеті "Саратовский репортер". У лютому цього року Россвязьохранкультура побачила антисемітський заклик в заголовку "Не бей жида. Россия спасена". Після двох попереджень згідно із законом видання можна позбавити ліцензії через суд, повідомляє Эхо Москвы.

Зараз ви читаєте новину «Скандал в Росії: Путіна одягнули у форму штандартенфюрера СС (фото)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути