Ексклюзиви
пʼятниця, 23 березня 2012 09:46

Сканадального "пастора" звинувачують у доведенні до самогубства 5 людей

Сканадального "пастора" звинувачують у доведенні до самогубства 5 людей
Аделаджа всі звинувачення відхиляє. Фото: Сегодня

Скандально відомого пастора церкви "Посольство Боже" Сандея Аделаджу звинувачують в доведенні до самогубства п'ятьох людей.

Адвокат постраждалих від фінансової піраміди King's Capital Іван Боднарук збирається клопотати, щоб випадки суїциду вкладників були розглянуті окремо і відбилися на вироку судді, пише газета "Сегодня".

"Це стаття 120 - доведення до самогубства. Коли будуть дебати, я попрошу суддю, спираючись на свідчення рідних і свідків, винести окрему постанову про притягнення Сандея та інших підсудних до кримінальної відповідальності", - розповів Боднарук журналістам. Стаття передбачає до 5 років в'язниці.

За словами адвоката, якщо провина за цим пунктом буде доведена, Сандею Аделаджі та іншим фігурантам справи "дадуть максимальний термін" – від 12 до 15 років. Він розповів про кілька випадків, коли зневірені вкладники наклали на себе руки. Зокрема, один чоловік, який разом з дружиною вклав у King's Capital 16 тисяч доларів, повісився.

Раніше прихожанин з Києва з цієї ж причини напився таблеток, ще один помер від інсульту, дізнавшись про катастрофу піраміди, а жінка з Київської області прийшла особисто до Аделаджі і попросила повернути гроші, але він їй відмовив, після чого вона повісилася.

За словами адвоката Андрія Федура, допитувати Аделаджу будуть тільки через рік, оскільки справа затягується. Сам процес може затягнутися ще на 2-3 роки.

"Дивіться, з травня до березня прокурори читали обвинувальний висновок. Це майже рік. Хоча це можна було зробити за два тижні", - зазначив Федур.

Сам Сандей, як відомо, свою провину не визнає і вважає, що крах King's Capital і взагалі створення цієї піраміди до нього не мають жодного стосунку.

Нагадаємо, Генпрокуратура встановила, що протягом 2006-2008 років службові особи "Кінгз Кепітал" заволоділи коштами громадян в особливо великих розмірах під видом високоприбуткової інвестиційної діяльності.

Зараз ви читаєте новину «Сканадального "пастора" звинувачують у доведенні до самогубства 5 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути