Ексклюзиви
середа, 14 березня 2018 14:48

Ситуацію з іспитами "Крок" мають вирішити виключно у правовому полі - Амосова

Ситуацію з іспитами "Крок" мають вирішити виключно у правовому полі - Амосова
Ректор Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Катерина Амосова подала запит до уряду щодо надання університету дозволу на використання власного спецфонду для оплати послуг. Фото: UA.News

Ректор НМУ Катерина Амосова звернулася до уряду з клопотанням дозволити університету використати власний спецфонд для оплати послуг Центру тестування для студентів і інтернів, які навчаються за бюджетні кошти. Відповідні звернення направили на ім'я прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та віце-прем'єр-міністра Павла Розенка.

"Під час зустрічі з Павлом Розенком я попросила особисто втрутитися в ситуацію, яка є предметом гострого занепокоєння університетської спільноти", - повідомила Амосова.

Використання спецфонду закриє "дірку" у відповідній статті витрат загального фонду, яку створили внаслідок незатвердження МОЗом витрат, вчасно запланованих НМУ. "Забезпечення виконання навчального плану нашими студентами і інтернами має бути реалізовано виключно в правовому полі, що і є спільною відповідальністю адміністрації НМУ і вищих органів виконавчої влади", - наголосила ректор університету.

Єдиним нормативним документом, що регламентує оплату вишами послуг Центру тестування за рахунок коштів, отриманих за платні послуги, є наказ МОЗ № 105, датований 1999 роком.

20 лютого іспит "Крок-1.Стоматологія" зірвав Центр тестування під приводом неукладання договору з НМУ. При цьому МОЗ не задовольнив бюджетний запит університету на цей рік для проведення іспитів, профінансувавши їх на 300 грн, замість 456 тис.

Також чиновники МОЗ не надали жодної відповіді на 2 листи НМУ від 15 і 19 лютого з проханням виділити ці кошти.

Зараз ви читаєте новину «Ситуацію з іспитами "Крок" мають вирішити виключно у правовому полі - Амосова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути