субота, 14 лютого 2009 13:39

Ситуацію з теплопостачанням у Криму визнали надзвичайною

Ситуацію з теплопостачанням у Криму визнали надзвичайною

Постійна комісія Ради міністрів Криму з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій визнала надзвичайною ситуацію, що склалася в автономії з теплопостачанням.

Про це повідомили у прес-службі кримського уряду.

"Комісією ухвалене рішення визнати ситуацію, що склалася в Криму з теплопостачанням, надзвичайною", - інформує прес-служба.

Комісія зобов`язала газопостачальні і теплогенеруючі відомства "вжити заходів до відновлення подачі тепла на об`єкти соціальної сфери і в житлові будинки".

За дорученням кримського прем"єра Віктора Плакіди, створена міжвідомча робоча група з врегулювання питань, пов"язаних із отриманням лімітів газу, оплатою енергоносіїв, поверненням компенсації на різницю в тарифах, погашенням заборгованості й інших проблем, які призвели до порушення стабільного теплопостачання автономії.

В.Плакіда підкреслив, що керівництво Криму контролює процес відновлення стабільного газо- і теплопостачання населених пунктів, і не допустить дестабілізації ситуації на території автономії.

У повідомленні Радміну уточнюється, що нарада пройшла 13 лютого.

З початку цього тижня компанія "Кримгаз" почала відключати від газу котельні в автономії. Причина – борги тепловиків. Так, найбільший постачальник тепла в автономії – підприємство "Кримтеплокомуненерго" – заборгувало НАК "Нафтогаз України" майже 100 млн. грн.

11 лютого прокурор Криму Владимир Бойко зажадав від "Кримгазу" припинити дії з припинення газопостачання котельних, які забезпечують життєдіяльність 40 населених пунктів Кримської автономії. Дії газовиків, говорять у прокуратурі, суперечать вимозі статті 6 Закону України "Про теплопостачання", яка забороняє відключати в опалювальний період об`єкти теплопостачання як об`єкти життєзабезпечення і стратегічного призначення. "Кримгаз" одержав прокурорський протест 12 лютого і зобов`язаний відреагувати на нього не пізніше ніж, через десять днів.

Разом із тим, голова правління ВАТ "Кримгаз" Василь Рогатін підкреслює, що "Кримгаз", навіть якщо його зобов"яжуть, "не в змозі технічно виконати" подачу газу на теплогенеруючі підприємстві, оскільки скорочена подача газу з материка до Криму. "Газ - це товар, який просто так не відпускається", - додає голова правління ДАТ "Чорноморнафтогаз" Анатолій Присяжнюк.

За матеріалами УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Ситуацію з теплопостачанням у Криму визнали надзвичайною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути