пʼятниця, 25 грудня 2015 20:28

Ситуація в АТО загострилася: бойовики повернулися в Комінтернове

Ситуація в АТО загострилася: бойовики повернулися в Комінтернове

Ситуація у зоні АТО суттєво загострюється. Проросійські бандформування, порушуючи всі досягнуті раніше домовленості про припинення вогню, продовжують ескалацію конфлікту.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Станом на 18:00 бойовики двічі обстріляли з 82-мм та 120-мм мінометів мирне селище Водяне, що розташоване у "сірій зоні" біля Маріуполя. Місцеві жителі були вимушені ховатись по підвалах, а деякі будинки зруйновані вщент.

Окрім того, з початку доби загарбники здійснили понад 40 збройних провокацій проти сил АТО на значній ділянці лінії розмежування.

З великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї окупанти продовжують бити в бік наших позицій в районі н.п. Новгородське, Зайцеве, Майорськ, Луганське, Піски, Опитне, Мар'їнка тощо.

По Широкиному та Зайцевому вони гатили з 82-мм мінометів. Наші позиції біля Луганського окупанти намагались поцілити з протитанкового ракетного комплексу. Також активно працювали і ворожі снайпери.

За останніми даними, бойовики частково повернулися до н.п. Комінтернове. Дочекавшись від'їзду представників СММ ОБСЄ, підрозділи російсько-терористичних військ знову завели туди техніку та важке озброєння.

Наразі, бойовики не допускають до роботи там представників цієї міжнародної місії, мотивуючи таке рішення небезпекою або просто не пояснюючи жодних причин.

Вже традиційно така активізація бойовиків співпала з прибуттям на тимчасово окуповані території Донбасу чергового так званого "гуманітарного конвою" з території Російської Федерації, вантажем якого здебільшого є не продукти харчування та предмети першої необхідності для місцевих мешканців, а зброя та боєприпаси для бандитів.

Також бойовики пообіцявши працівникам деяких державних установ грошову винагороду, організували за участі жінок і дітей черговий антиукраїнський мітинг у н.п. Оленівка.

Після проведення мітингу його учасники, під проводом зухвалих агітаторів, вирушили пішки до лінії розмежування сторін із плакатами, на яких написані антиукраїнські гасла та звинувачення української сторони у ніби то порушення Мінських домовленостей.

Нагадаємо, що протягом попередньої доби жоден військовий не загинув.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація в АТО загострилася: бойовики повернулися в Комінтернове». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути