пʼятниця, 30 листопада 2018 14:37

Сирота Ольга Хижнякова благає допомогти на дві операції на хребті

Автор: Фото надане Ольгою Хижняковою.
 

24-річна Ольга Хижнякова з міста Вишневе на Київщині має ідіоматичний правобічний грудний сколіоз 4-ї стадії. Для вирівнювання хребта потрібно провести дві операції. Спочатку – передню мобілізацію викривлення, опісля – корекцію деформації за допомогою системи Медтроник. На обидві операції потрібно 10 тис євро.

"Сколіоз почав прогресувати з 11 років. До того я була здоровою, хоч до 4 років мала проблеми з ногами. Викривлення хребта негативно впливає на роботу внутрішніх органів. Уже маю проблеми з анемією, холециститом і порушенням роботи серця й легенів. Градус сколіозу більший за допустиму норму для операції. Але якщо нічого не робити, то це призведе до порушення роботи всіх внутрішніх органів.

Після обстеження в навчально-науковому комплексі "Університеська клініка" в Харкові лікарі прийняли рішення про дві поетапні операції. Ціна питання – 10 тисяч євро.

Я родом із села В'язенка Путивльського району на Сумщині. Є сиротою. Мама померла, коли мені було 11 років. Батько від нас відмовився. Я із шести дітей була найменшою. Найстарша сестра Еріка взяла мене й двох старших братів під опіку, ще два брати були повнолітні. Їздили на заробітки.

Я два роки тому приїхала у Вишневе, щоб не турбувати сестричку. Влаштувалася тут касиром в супермаркет. Живу на квартирі з односельчанкою. Недавно з роботи мусила звільнитися, бо важко висидіти з ранку до вечора. Грошей на операцію ніде взяти. Тому маю надію на небайдужих людей. Зарані вдячна кожному, хто відгукнеться", – розповіла Gazeta.ua Ольга Хижнякова.

Реквізити для допомоги:

Картки Ощадбанку: 5167 4901 1482 7513 – (гривні), 5274 1000 0332 0286 (долари) або 5274 1000 0332 4577 – (євро). Усі три картки оформлені на Хижнякову Ольгу Анатоліївну.

Контакти сестри Ольги Еріки Лукач: 0 (99) 251 21 69.

Зараз ви читаєте новину «Сирота Ольга Хижнякова благає допомогти на дві операції на хребті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути