Ексклюзиви
середа, 29 листопада 2006 20:06

Сирійський президент наказав убити 36 ліванських політиків

Сирія підготувала і направила до Лівану 200 терористів, яким поставили завдання убити 36 ліванських політиків, які виступають за послаблення впливу Дамаска в їхній країні, пише газета Ya Libnan з посиланням на видання Al-Mustaqbal.

Президент Сирії Башар Асад схвалив план створення цих "команд смерті", в яких сирійські спецслужби завербували членів палестинського угруповання "Повстання ФАТХа", яке відкололося від руху ФАТХМахмуда Аббаса.

Про змову стало відомо, коли по звинуваченню у вбивстві двох ліванських палестинців поліція заарештували двох людей. Один з них виявився підданим Саудівській Аравії, але при собі у нього був сирійський паспорт. Другим виявився громадянином Сирії.

Заарештовані розповіли про те, що сирійська розвідка забезпечила їх контактами в Лівані і дала інструкцію підтримувати зв"язок через активістів "Повстання ФАТХа".

Крім того, вони зізналися, що крім них до Лівану прибули дві сотні терористів, які вже діють у Бейруті й інших районах країни.

Поліція і спецслужби Лівану ретельно вивчають інформацію, що поступила.

21 листопада в передмісті Бейрута убили П"єра Жемаєля, лідера общини християн-маронітів. Метою його політичної програми було швидке позбавлення Лівану від сирійського впливу. Вбивць Жемаєля так і не знайшли, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Сирійський президент наказав убити 36 ліванських політиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути