Ексклюзиви
пʼятниця, 28 березня 2008 13:38

Синові Маргарет Тетчер загрожує в"язниця

Синові колишнього британського прем"єра Маргарет Тетчер - Марку Тетчеру загрожує 30-річний термін тюремного ув"язнення за участь в організації перевороту в багатій нафтою Екваторіальній Гвінеї в 2004 році, пише газета Telegraph з посиланням на генерального прокурора Екваторіальної Гвінеї Хосе Оло Обоно.

За його словами, власті цієї африканської країни мають намір продовжити "переслідувати" Марка Тетчера. В даний час Тетчер живе в Іспанії. Гвінейські власті мають намір добиватися його екстрадиції до Екваторіальної Гвінеї.

Лідер невдалого перевороту в Екваторіальній Гвінеї Саймон Менн, чекаючий зараз суду в гвінейській столиці Малабо, видав імена своїх співучасників. Цей список очолюють Марк Тетчер і Елі Каліл, мультимільйонер британо-ліванского походження.

"Ми вимушені переслідувати всіх тих людей, хто брав участь в організації перевороту. Ми не зможемо закрити на це очі", - приводить видання слова Хосе Оло Обоно.

До справи Марка Тетчера залучений підписаний ним контракт про оренду вертольота і літака, на якому засланий лідер опозиції Северо Мото повинен був бути переправлений в Малабо, щоб очолити новий уряд. Переворот не вдався, оскільки Менн і близько 70 найманців були арештовані на військовій авіабазі в Зімбабве.

Марк Тетчер заперечує свою участь в організації і фінансуванні перевороту в Екваторіальній Гвінеї 2004 року. У січні 2005 року, під час мешкання в ПАР, Марк Тетчер уклав з урядом республіки операцію про визнання. Він підтвердив, що порушив Закон про надання допомоги іноземним державам, найнявши вертоліт, який "Менн та інші збиралися використовувати в своїй діяльності в Екваторіальній Гвінеї". Він був оштрафований на 260 тисяч фунтів стерлінгів.

За матеріалами: Telegraph, РІА "Новини"

Зараз ви читаєте новину «Синові Маргарет Тетчер загрожує в"язниця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути