четвер, 11 лютого 2021 14:32

Синоптики радять чекати на тепло не раніше травня

Синоптики радять чекати на тепло не раніше травня
Протягом лютого ще очікують на 2 циклони, але вони не принесуть так багато снігу. Фото: pixabay

В Україну сунуть страшні морози та хуртовини.

З 15 по 18 лютого очікується до -25...30°С, про це розповіли директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда та народний синоптик Леонід Горбаль, передає "Радіо Свобода".

Тепліше буде на Закарпатті та Одещині. Протягом лютого ще очікують на 2 циклони, але вони не принесуть так багато снігу. Після них може бути сніг з дощем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорне та Азовське моря накриє шторм

"Доброго тепла не буде ні у квітні, ні в березні. Морозів не буде, але буде холодно - 5-7 градусів вище нуля - багато опадів. Справжнє тепло прийде лише в травні", — зазначив Леонід Горбаль.

"Дивлячись на статистику, у середині лютого середньодобова температура мала би бути близькою до мінус 3, тому нинішні температурні показники в певному сенсі аномальні. Також зрозуміло, що й лютий загалом виявиться холоднішим від норми, але це, скоріше, збій у загальній тенденції", — додав співробітник Національного природного парку "Голосіївський" Олександр Соколенко.

За словами Миколи Кульбіди, середня температура літнього періоду зросла майже на 2°С, тому й зменшився зимовий період і кількість днів із низькими температурами. Натомість удвічі або втричі побільшало літніх днів з високими температурами.

Україною проходять 2 циклонічні утворення різної активності. Вони призведуть до значних ускладнень погодних умов, переважно в західних та північних областях.

Зараз ви читаєте новину «Синоптики радять чекати на тепло не раніше травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути