неділя, 07 лютого 2021 16:09

Синоптик вразила прогнозом на 8 лютого

Синоптик вразила прогнозом на 8 лютого
Прогноз погоди на 8 лютого в Україні вражає. Фото: rbc.ua

В Україні знову очікуються екстремальні перепади погоди.

8 лютого у більшості областей сніг, хуртовини, в західних, північних та центральних областях значний сніг. На півдні та в Карпатському регіоні сніг з дощем, налипання мокрого снігу, ожеледь, удень на Закарпатті значний дощ.

Про це йдеться в прогнозі Українського гідрометцентру.

Температура вночі 10-15 градусів, у Чернігівській та Сумській областях 17-22 градуси морозу. Вдень 2-7 градусів, у північній частині до 10 градусів морозу. У південних областях та на Прикарпатті вночі 5-10 градусів морозу, вдень 1-6 градусів тепла. На Закарпатті та півдні Одеської області вночі 0-5 градусів тепла, вдень 7-12 градусів тепла.

"Причиною такої погоди буде активний циклон. Сьогодні він формується на півночі Італії. Завтра він підійде до нашого Закарпаття. І 8-9 лютого переміщуватиметься через територію України. Тому ми маємо такі складні погодні умови", — повідомила Наталія Голеня, синоптик Укргідрометцентру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попливли труни з мерцями: кладовище перетворилося на болото

ЗЦе повітря з Півночі, а також циклонічна діяльність, що буде активна на наступному тижні. 10-11-12 лютого ще два циклони перемістяться на територію України. А в наступні вихідні знову зайде з Півночі холодне арктичне повітря. І під час прояснень в західних і північних областях ми можемо знову очікувати морозів до -20 градусів, а то і -25 градусів.

Рятувальники ДСНС розшукали заблукалого туриста в Карпатах. Також надали першу долікарську допомогу львів'янину, який травмував коліно.

6 лютого до Служби порятунку надійшло повідомлення, що в районі полонини Драгобрат Рахівського району під час катання на лижах втратив орієнтир та заблукав турист з міста Берегово Закарпатської області.

Зараз ви читаєте новину «Синоптик вразила прогнозом на 8 лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути