Ексклюзиви
вівторок, 04 листопада 2008 11:28

Син бін Ладена попросив політичного притулку в Іспанії

Один з синів Осами бін Ладена, 28-річний Омар, попросив політичного притулку в Іспанії. Як повідомляє газета ElPais, з проханням до іспанської влади Омар звернувся в понеділок в мадридському аеропорту Барахас.

У Барахас Омар Осама бін Ладен зійшов з літака, що слідував по рейсу із з Каїра до Касабланки (Марокко). Зараз син "терориста номер один" залишається в залі очікування для транзитних пасажирів. Видно, Іспанія розглядає можливість задоволення прохання Омара.

Омар, 11-й з 19 синів бін Ладена, колись пройшов підготовку в таборах терористів, але тепер стверджує, що більш не пов"язаний із злочинною діяльністю батька. Раніше Омар намагався влаштуватися у Британії, але в квітні 2008 року йому відмовили. Британські власті мотивували відмову можливістю серйозного "громадського неспокою".

Крім того, протягом п"яти місяців Омар був одружений на 52-річній британській громадянці Джейн Фелікс-Браун (JaneFelix-browne). Омарові і Джейн (у заміжжі - Заїне аль-Сабах) довелося розлучитися у вересні 2007 року з побоювань подружжя за свою безпеку: Омар нібито отримував погрози по телефону. Втім, в публікації ElPais мовиться, що шлюб британки і сина саудовського мільйонера залишається в силі.

Зараз ви читаєте новину «Син бін Ладена попросив політичного притулку в Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути