понеділок, 11 січня 2010 14:50

Сідней атакували отруйні павуки

Сідней атакували отруйні павуки

Нашестя отруйного виду сіднейських павуків продовжує лякати жителів австралійського міста Сідней, передає The Telegraph.

За даними Австралійського парку рептилій, що виготовляє протиотруту від укусів павуків, кількість павутинок-воронок, характерних для цього виду павуків, істотно зросла. Ентомологи побоюються, що ситуація може погіршитися.

Зростанню своєї популяції членистоногі завдячують погодним умовам: після тривалої посухи всі різдвяні свята йшли дощі, вологість повітря значно зросла.

За словами ентомологів, якщо до Різдва ними було знайдено дві павутини з отруйними павуками, то на сьогодні кількість виявлених павутинок зросла до 40. Вчені закликають батьків пильно слідкувати за одягом і взуттям своїх дітей.

Сіднейські павуки з воронкоподібними павутинками можуть виростати до 5-ти сантиметрів завдовжки. Вони полюбляють гніздитися у прохолодних місця - під камінням і всередині колод, що гниють. Укуси цих членистоногих спричиняють появу поколювань довкола рота і язика, нудоту, блювоту, ускладнення дихання і можуть призвести до смерті.

За останні 100 років від укусів павуків цього виду померло 13 людей, у тому числі 7-ро дітей.

Переклад: Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Сідней атакували отруйні павуки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути