четвер, 14 лютого 2013 17:30

Шоколадна залізниця, леви та закохані пари - у Львові відкрили Національне Свято Шоколаду
14

Фото: Фото: Ольга Швед

14 лютого  у Львівському Палаці мистецтв на вул. Коперника, 17 стартувало  VI Національне Свято Шоколаду.

Новинки  шостого Свята Шоколаду - "Ярмарок Валентина", "Шоколадне вінчання", "Шоколадна пошта", "Галерея Левів", "Шоколадний годинник" та "Шоколадне чортове колесо".

О 15:00 відкрила "Шоколадне місто" королева свята співачка Наталка Карпа. Тоді ж організатори дозволили повінчатися першій парі "Шоколадного вінчання" - Джейкобу та Вероніці Адамс.

"Кожна пара, яка "вінчатиметься", буде перетворюватися на шоколадних героїв за допомогою чарівного плаща, величезного капелюха й метелика, а також корони і фати. "Вінчання" відбуватиметься в урочистій залі, прикрашеній шоколадними солодощами. Після того, як пари обміняються обітницями та скуштують шоколад, Купідон Свята оголосить їх чоловіком та дружиною. "Шоколадне подружжя" отримає "свідоцтво шоколадного одруження на Святі Шоколаду", - розповідає директор Свята Шоколаду  Андрій Сидор .

Скульптор по шоколаду Олег Коваль разом із помічниками працює над виготовленням "Галереї Левів". Центральний лев уже готовий.

"Уся фігура – це десятки з'єднаних між собою брил шоколаду. Двістікілограмового лева ми втрьох робили цілий тиждень майже цілодобовий. Найважче було зробити мордочку, аби надати Леву виразу. У нас він вийшов задоволений. Зараз ми лише закінчуємо фігуру – формуємо шерсть за допомогою рідкого шоколаду. Прикрашаємо", - каже майстер.

Інші кондитери протягом свята виготовлятимуть фігурки для прикрашання "Шоколадного міста" та залізниці.

"Це десятикілограмовий шматок шоколаду, роблю фігурку хлопчика. Працюю інструментами, з якими вирізаю скульптури по дереву – усього десять штук. Торік також працювала із шоколадом, тому вже досвід маю. Головне – працювати в рукавичка, бо відпирається важко" - каже студентка Львівської Академії мистецтв Марія Бордюк.

Для дітей на святі була створена окремий майданчик,  були організовані різні ігри. Також вони могли взяти участь у кількох кулінарних майстер-класах та самим виготовити солодощі.

"Вразили ціни, найдешевше, що я могла знайти – це кількаграмова шоколадна цукерка ручної роботи за 5 гривень. Торік було все набагато дешевше. Цікаво подивитися на шоколадні скульптури, роботу майстрів по шоколаду, але відчували себе з дитиною наче на базарі, бо майже всі солодощі можна купити і в крамничках Львова. Хоча приємно вразило дитяче містечко на третьому поверсі. Син бавився в кубики "лего", катався на міні-атракціонах",  - ділиться враженнями львів'янка Ольга Оленюк. На відкриття прийшла разом із 5-річним сином.

Свято займає три поверхи палацу мистецтв, у перший день відкриття вхід для усіх гостей вільний. В решту днів - вартість вхідних квитків "ШокоКартка" у будні – 25 грн, вихідні – 30 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «Шоколадна залізниця, леви та закохані пари - у Львові відкрили Національне Свято Шоколаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути