середа, 19 грудня 2012 04:55

Шкідливі звички щодня вкорочують віку на півгодини - вчені

Шкідливі звички щодня вкорочують віку на півгодини - вчені
Фото: mirfactov.com

Британські вчені встановили, що зловживання шкідливою їжею, алкоголем, переглядом телевізора, а також куріння може віднімати до півгодини життя кожного дня.

Дослідження проводилося під керівництвом професора статистики Кембриджського університету доктора Девіда Спіджелхелтера. Вчений шукав простий спосіб оцінити вплив повсякденних звичок на очікувану тривалість життя.

Як базис дослідження використовувалася концепція швидкого або сповільненого старіння. Спіджелхелтер перевів вплив шкідливих звичок у "мікрожиття", рівне 30 хвилинам очікуваної тривалості життя.

Під час дослідження було встановлено, що "мікрожиття" може бути втрачене через дві сигарети на день, один з'їдений бургер, п'ять кілограмів зайвої ваги, вживання двох або трьох доз алкоголю на день, перегляду телевізора протягом двох годин.

З іншого боку, можна заробити додаткові "мікрожиття", якщо не вживати більше однієї дози алкоголю на день, їсти переважно овочі і фрукти, займатися спортом, приймати препарати, що знижують рівень холестерину в організмі.

Демографічні фактори і вплив навколишнього середовища, на думку вченого, можна також оцінити у "мікрожитті". Вчений зазначає, що потрібні більш докладні дослідження, щоб оцінити ефект кожної шкідливої звички на тривалість життя.

 

Зараз ви читаєте новину «Шкідливі звички щодня вкорочують віку на півгодини - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути