вівторок, 10 липня 2007 08:59

Шестипалих кішок Ернеста Гемінгвея визнали історичною цінністю

Власті Кі-Уеста, міста на однойменному острові в Карібському морі, де розташований музей Ернеста Гемінгвея, заступилося за популяцію шестипалих кішок, які населяють ділянку навколо історичного будинку письменника. Комісія визнала тварин явищем "історичного, суспільного і туристичного значення", повідомило агентство The Associated Press.

Заява міських властей стала наслідком конфлікту з міністерством сільського господарства США, що вимагає від музею спеціальний дозвіл на "показ" кішок. Проте ні музей, ні міські власті не вважають, що кішки є частиною експозиції: вони просто там живуть, як жили при Гемінгвеї.

На території ділянки навколо музею живе близько півсотні кішок. Усі вони є нащадками шестипалого кота, дарованого Гемінгвею в 1935 році, й усі є носіями гена багатопалості. У багатьох з них по шість пальців, у деяких буває й сім на одній або всіх лапах.

Хоча закони Кі-Уеста не дозволяють тримати в будинку більше чотирьох домашніх улюбленців одночасно, для музею ці обмеження зняті, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Шестипалих кішок Ернеста Гемінгвея визнали історичною цінністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути