четвер, 26 вересня 2019 10:55

Сергій Токарєв: Lucky Labs і причини інвестувати в українське IT

  Сергій Токарєв і Lucky Labs вірять в те, що Київ може стати ключовим міжнародним центром розвитку інформаційних технологій. Україна має для цього все необхідне: потужні людські ресурси, великі IT-компанії і зацікавлених інвесторів
Сергій Токарєв і Lucky Labs вірять в те, що Київ може стати ключовим міжнародним центром розвитку інформаційних технологій. Україна має для цього все необхідне: потужні людські ресурси, великі IT-компанії і зацікавлених інвесторів

"Україна може претендувати на роль міжнародного IT-хаба. Ми на своєму прикладі побачили, наскільки тут серйозний людський потенціал. Ми намагаємося розвинути цей потенціал ще більше", - описує бізнесмен Сергій Токарєв Lucky Labs, компанію, яку створив з партнерами більше десятиліття тому.

Довгі роки світовим лідером IT-галузі вважалися Сполучені Штати Америки. Сьогодні вектор розвитку інформаційних технологій змінюється. З кожним роком все більше топових продуктів приходить з Європи, стверджує Токарєв. Особливий інтерес викликають країни Східної Європи, зокрема, Україна, яка може претендувати на роль масштабного IT-хаба. Цю думку інвестор підкріплює історією свого бізнесу.

Бізнесмен увійшов у сферу інформаційних технологій ще на початку 2000-х. Спочатку він працював з різними міжнародними проектами, створював стратегії розвитку і займався маркетинговими технологіями. У 2006-му році з партнерами заснував аутсорсингову IT-компанію Lucky Labs. За 13 років роботи компанії вдалося стати однією з найбільших в Україні і вийти на міжнародний рівень. В даний час її представництва відкриті на Кіпрі, Мальті, в Латвії та кількох містах України. Найбільший офіс, що нараховує понад тисячу працівників, працює в Києві.

Кілька років тому Сергій Токарєв в Lucky Labs переключився на благодійні проекти і проекти корпоративної соціальної відповідальності. Паралельно бізнесмен інвестує в перспективні IT-проекти по всьому світі. В область його інтересів входять маркетингові технології та потокове відео. Паралельно він займається пошуком і розвитком молодих стартапів. Цьому виду діяльності сприяють освітні проекти корпоративної соціальної відповідальності компанії "Бізнес-інкубатор" та "ЛакіБукс".

"Бізнес-інкубатор відкрив велику кількість молодих талантів. Ми із задоволенням підтримуємо студентів з палаючими очима, які готові поборотися за право втілити в життя свої ідеї, - говорить Сергій Токарєв. - ЛакіБукс - теж унікальний проект, в рамках якого видаються і безкоштовно поширюються науково-популярні книги українською мовою. Ми співпрацюємо з бібліотеками, влаштовуємо цікаві заходи. Все це для того, щоб наші діти легко і просто отримували актуальну інформацію про сучасний світ, а також вміли застосовувати свої знання на практиці".

Сергій Токарєв і Lucky Labs активно розвивають відносини з колегами зі сфери інформаційних технологій Великобританії. У колонці для британського видання ITProPortal бізнесмен висловив думку, що Англія і Україна можуть побудувати міцні партнерські відносини у сфері інформаційних технологій. Адже в Україні потужний людський потенціал і хороша школа STEM.

"Найголовніше у сфері IT - люди. Саме людський мозок створює, розвиває, керує всім, що називається інформаційними технологіями, - зазначає Токарєв. - Інвестиції повинні вкладатися туди, де є серйозний людський потенціал. Сьогодні одним з таким місць є Україна".

Бізнесмен пророкує Києву славу перспективного міжнародного хабу в області інформаційних технологій. Він упевнений, що цей момент може настати вже найближчим часом.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Токарєв: Lucky Labs і причини інвестувати в українське IT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути