Ексклюзиви
четвер, 28 лютого 2013 18:04

Сергій Брін назвав смартфони "непотрібним шматком скла"

Сергій Брін назвав смартфони "непотрібним шматком скла"
Фото: AP Photo

Співзасновник Google Сергій Брін - один з основоположників проекту по розробці комп'ютера у формі окулярів Google Glass, виступаючи на конференції TED-2013, заявив, що смартфони перешкоджають соціальним контактам між людьми, і порівняв їх з "непотрібними шматками скла", повідомляється на сайті заходу.

"Коли 15 років тому ми заснували Google, я уявляв собі, що в майбутньому інформація буде надходити до людини в той момент, коли вона йому потрібна, без необхідності пошукового запиту", - говорить Брін. Однак, за його словами, тепер користувачі отримують потрібну їм інформацію, відгороджуючись від інших людей і дивлячись на екран смартфона.

"Невже майбутнє технологій зв'язку - це люди, які ходять навколо, дивляться вниз і крутяться в руках непотрібний шматок скла?" - Заявив співзасновник Google, назвавши таку поведінку збитковою.

З його точки зору, технології повинні надавати можливість дивитися в очі співрозмовнику і отримувати інформацію одночасно.

У той же час, багато моделей сучасних смартфонів і планшетних комп'ютерів доступніші з точки зору ціни, ніж пристрій Google Glass вартістю у 1,5 тисячі доларів, ажіотаж навколо якого створює компанія. Крім того, на розвитку сегмента смартфонів базується успіх мобільної платформи Google Android. Західні блогери також скептично сприйняли заяву Бріна, відзначаючи, що заміна одного асоціальної пристрою на інший не вирішить проблему.

Пристрій Google Glass може з'явитися на ринку до кінця року за ціною 1,5 тисячі доларів, сказав Брін.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Брін назвав смартфони "непотрібним шматком скла"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути