четвер, 15 грудня 2011 10:29

Шенген прийме в члени Ліхтенштейн

Шенген прийме в члени Ліхтенштейн

Шенгенська зона розширюється. 19 грудня 26-ю країною-учасницею Шенгенської угоди стане князівство Ліхтенштейн. З цього дня на кордонах карликової держави з Швейцарією та Австрією буде відмінено прикордонний контроль.

Таким чином росіяни, наприклад, отримають можливість відвідувати Ліхтенштейн навіть по одноразової шенгенській візі. До цих пір для цього була потрібна як мінімум дворазова віза.

Європарламент і Рада міністрів схвалили приєднання Ліхтенштейну до Шенгену ще в лютому цього року .

"Членство в Шенгенській зоні - це нова віха співробітництва для нас. Ми раді, що ми виконали всі необхідні стандарти для підключення до єдиної системи даних", - заявив у Брюсселі міністр внутрішніх справ князівства Уго Квадерер після того, як його колеги схвалили приєднання Ліхтенштейну до Шенгену.

Відкриття кордонів Ліхтенштейну дозволить росіянам безперешкодно відвідувати князівство з території сусідніх Австрії або Швейцарії (приїхати безпосередньо з Росії в князівство не вийде, оскільки там немає аеропорту).

До речі, до того, як в грудні 2008 року до Шенгенської зони приєдналася Швейцарія, росіяни з території цієї країни безперешкодно могли відвідувати Ліхтенштейн - окрема віза для цього не потрібна

Зараз ви читаєте новину «Шенген прийме в члени Ліхтенштейн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути