Ексклюзиви
неділя, 20 січня 2008 18:00

Секс і холодне м"ясо на сніданок розвивають інтелект

Більше сексу і темного шоколаду плюс поширена в скандинавських країнах звичка їсти на сніданок холодне м"ясо - ось кращий спосіб розвинути інтелект.

А ось перегляду мильних опер, спілкування зі скигліями і дієт на основі знежирених продуктів слід уникати, якщо ви хочете підвищити свої розумові здібності, пишеться в книзі "Навчіться тренувати свої мізки" ("Teach Yourself Training Your Brain").

Більшість із зібраних в цій книзі порад вельми оригінальні, але автори книги, Тері Хорн і Саймон Уттон, говорять, що вони ґрунтуються на результатах новітніх наукових досліджень.

За їх словами, розхоже твердження про те, що з віком працездатність мозку неминуче погіршується, не відповідає дійсності, і з цим явищем можна боротися.

Хорн, який викладає в університеті, говорить: "Впродовж десятиліть було прийнято вважати, що розумові здібності програмуються на генетичному рівні. Але тепер з"ясовується, що вони залежать від способу життя. У силах людини дотримуватися такого способу життя, який дозволить не тільки уникнути неминучого, як вважалося раніше, погіршення когнітивних здібностей після 17 років, але і постійно покращувати їх протягом всього життя. Виходячи з наших тверджень, людина вільна вирішувати, розвивати їй свої когнітивні здібності або дозволити їм померти".

У книзі розглядається, як дієта, оточення і стрес впливають на розумові здібності. Людям, які хочуть розвинути свій інтелект, пропонуються поради і вправи для тренування мізків.

Більшість висловлених в книзі думок засновані на вивченні хімічних сполук, які виділяються в організмі в результаті певних занять.

Автори пишуть, що статеві зносини підвищує вміст в крові гормону окситоцину, який примушує мозок людини знаходити неординарні рішення, а характерне для посткоїтального періоду підвищення рівня серотоніну стимулює креативне і логічне мислення.

Що стосується їжі, то, як стверджують автори, у темному шоколаді були знайдені речовини - такі як магній і антиоксиданти - які покращують постачання мозку киснем.

Також рекомендується їсти на сніданок холодне м"ясо. Це наповнює організм енергією і сприяє кращому всмоктуванню живильних речовин.

У книзі є поради і з приводу людського оточення, до якого слід прагнути. Хорн говорить:

"Спілкуйтеся з людьми, які примушують вас сміятися. Уникайте тих, хто ниє, оскільки люди з негативним поглядом на життя вганятимуть вас в депресію".

Яка дієта принесе користь вашим мізкам:

1. Їжте тільки ту рибу, яка багата кислотами омега-3.
2. Їжте брокколі, в ньому багато вітаміну К.
3. Хай у вашій дієті буде багато цільнозернових продуктів, наприклад каші і пасти.
4. Їжте помідори, в них багато антиоксидантів.
5. Їжте чорну смородину, вона багата вітаміном C.
6. Не зловживайте алкоголем, він вбиває клітини мозку.
7. Не нехтуйте сніданком, це життєво важливий прийом їжі.
8. Не їжте дуже багато жирної їжі.
9. Не зловживайте фастфудом і газованими напоями, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Секс і холодне м"ясо на сніданок розвивають інтелект ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути