вівторок, 19 грудня 2006 16:41

Сеанси Кашпіровського визнали шкідливими

Сеанси Кашпіровського визнали шкідливими

Популярного у минулому психотерапевта Анатолія Кашпіровського, 67 років, притягли до адміністративної відповідальності. Він проводив свої сеанси з порушенням встановленого порядку.

У прес-центрі прокуратури Челябінської області (РФ) повідомили, що через численні зверненнях громадян і представників релігійних конфесій вирішили перевірити законність сеансів за участю Кашпіровського.

В результаті фахівці кафедри психіатрії, психотерапії, наркології і медичної психології Челябінської державної медичної академії Росздрава дійшли висновку, що Кашпіровський використовує методи гіпнозу, які надають негативну дію на психічне і фізичне здоров"я людини, оскільки не враховуються індивідуальні особливості і протипоказання до проведення гіпнозу.

У зв"язку з цими фактами прокурор Центрального району Челябінська притягнув Кашпіровського до адміністративної відповідальності за зцілення з порушенням встановленого законом порядку.

Крім того, виявили, що приватна підприємниця з команди Кашпіровського теж порушувала закон. За порушення прав споживачів жінку оштрафували. На зустрічах психотерапевта вона продавала аудіо- і відеопродукцію, а також звичайну сіль, кажучи, що вона цілюща.

9 жовтня 1989-го Анатолій Кашпіровський уперше виступив на телебаченні з сеансами психотерапії. Шість його передач збирали багатомільйонну аудиторію. По телебаченню він давав масові сеанси психотерапії і нібито зцілював людей від алкоголізму, енурезу і облисіння. За рік психотерапевт виступав у Польщі, Угорщині, Чехословаччині, Ізраїлі, Німеччині. За цикл передач "Телевізійна клініка Кашпіровського" поляки вручили йому премію "Віктор". Її отримали також Іван Павло ІІ і Лех Валенса. 1991-го з трибуни ООН психотерапевт запропонував світу свою допомогу в лікуванні наслідків радіоактивного опромінення, рубців і СНІДу.

Проте лікарі зажадали заборонити шоу Кашпіровського. Зокрема, одним з наслідків роботи психотерапевта було те, що після його сеансів психіатричні лікарні поповнювалися новими пацієнтами.

Коли президент Росії Борис Єльцин видав указ про заборону сеансів масового зцілення, Кашпіровський виїхав до США. За $50 за сеанс лікував там радянських емігрантів від ожиріння.

Два роки тому психотерапевт повернувся до Росії. Проводив сеанси у Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, їздив на Камчатку. Бував і в Україні - виступав у Сумах, Одесі, Тернополі.

Про те, що думають кияни про Кашпіровського зараз, читайте у матеріалі "Газети по-українськи".

NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Сеанси Кашпіровського визнали шкідливими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути