пʼятниця, 03 жовтня 2008 10:08

Ще одна дитина загинула у школі під час кросу

Українські діти стали жертвами фізичного виховання. Напередодні на уроках фізкультури померло двоє дітей. На Буковині - тринадцятирічна дівчина, на Запоріжжі п"ятнадцятирічний хлопець. Обидві дитини загинули під час бігу. Дівчині перед заняттям з фізичного виховання стало зле, проте викладач на це не зреагував, зважаючи на те, що вона одна з найкращих спортсменок у школі. А хлопець намагався покращити свої попередні результати. Причиною смерті дітей лікарі називають гостру серцеву недостатність.

Найкраща спортсменка школи померла під час фізкультури на Буковині. Тринадцятирічна Світланка Кукуряк два тижні тому посіла друге місце на районних змаганнях з бігу на сто метрів. Та дистанція вісімсот метрів у Новоселицькій школі була останньою. Дівчинці стало погано ще до фізкультури, і вона попросилася з уроку. Але викладач не відпустив улюблену спортсменку.

Під час забігу її знудило. Викладачі подумали, що це отруєння, дали води, та дитина знепритомніла. Лише тоді викликали швидку. За п"ять хвилин Світланку забрали, однак лікарі вже не змогли зарадити – у реанімації дівчинка померла. Попередня причина – гостра серцева недостатність. Своє майбутнє дитина мріяла пов"язати зі спортом. Проблем із здоров"ям ніколи не було.

Валерій Карала, головний лікар Новоселицької районної лікарні: "Дівчинка була справжнім акселератом, досить розвинена дівчина, її серце було досить великих розмірів, яке не відповідало 12-річному віку. Спалах гормонального фону, можливо всі ці фактори плюс серйозне фізичне навантаження призвели до того, що стався крововилив в серцевий м"яз".

Урок фізкультури став фатальним і для десятикласника із Запоріжжя Богдана Подлобнікова. П"ятнадцятирічний хлопець разом з однокласниками здавав норматив – біг на стометрівці. Незадоволений результатом з першої спроби, він захотів поліпшити час. У другому забігу Богданові стало зле і він знепритомнів. Швидку викликали одразу. Та вчителі кажуть – за 15 хвилин приїхала лише фельдшерська бригада, бо по телефону неправильно вказали симптоми. Реанімаційна з"явилася за півгодини.

За попередніми висновками медиків, хлопець помер через гостру серцеву недостатність. Можливо, вона була вродженою чи набутою в останні роки. Та батьки і вчителі учня переконують – він займався спортом і ніколи не скаржився на здоров"я.

Прокуратура проводить слідство. І в Запоріжжі, і на Буковині створено спецкомісії, що встановлять події трагічного дня посекундно. Та їхні однокласники тепер навряд чи виконуватимуть бездоганно всі нормативи з фізкультури, повідомляє ICTV

Зараз ви читаєте новину «Ще одна дитина загинула у школі під час кросу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути