пʼятниця, 03 липня 2020 11:03

Ще один регіон посилює карантин

Ще один регіон посилює карантин
Аналіз епідемічної ситуації показує, що рівень захворюваності на Covid-19 у Волинській області перебуває на стабільно високому рівні. Фото: pixabay

Відсьогодні у Волинській області посилили карантин в місцях масового відпочинку людей, зокрема, поблизу водойм.

Таке рішення ухвалили 2 липня під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє пресслужба Волинської облдержадміністрації

"3 липня в області відбудеться посилення карантину в районах з місцями масового відпочинку людей, зокрема біля водойм. У цьому числі й Шацький район, де, окрім цього, з 3 липня забороняються регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні", - написали у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу коронавірус вбив в Україні 27 осіб

За словами головної державної санітарної лікарки області Наталії Янко, аналіз епідемічної ситуації показує, що рівень захворюваності на Covid-19 у Волинській області перебуває на стабільно високому рівні.

"Зокрема, упродовж останніх 3 днів щоденно реєструються перевищення по 2 із 4 визначених критеріїв: коефіцієнт виявлення випадків інфікування Covid-19 зростає і становить 21,3%, 23,1%, 24,1% при рекомендованому не більше 11%. Ще один перевищений показник – динаміка випадків інфікування, який щоденно збільшується і становить відповідно 10,4%, 19,4% та 24,5% (при рекомендованому не більше 10%). Середній показник захворюваності по області на Covid-19 за останніх 7 днів становить 47 на 100 тис. населення. Найвищі рівні захворюваності, як і раніше, зафіксовано у Камінь-Каширському – 93,8, Ківерцівському – 77,1 та Ратнівському – 73,3 районах. За останній тиждень найбільший ріст захворюваності відбувається в Шацькому районі і становить 60,3 на 100 тис. населення, та у м. Луцьку – 47,8", - розповіла Янко.

Комісія вирішила, що органи, які контролюють карантин, проводитимуть перевірки закладів, що надають послуги з розміщення, у тому числі баз відпочинку, майданчиків для кемпінгу, хостелів, санаторіїв, пансіонатів, літніх оздоровчих таборів тощо. Окрім цього, Шацькій райдержадміністрації рекомендують прийняти ряд додаткових рішень для протидії поширенню коронавірусу. На ранок 3 липня у Волинській області зафіксували 2571 випадок інфікування коронавірусом, з них 63 – летальні.

Роботу нічних розважальних клубів Львова заборонила міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Крім Львова, заборонили працювати нічним клубам також в навколишніх населених пунктах. Зокрема, заборона діятиме у місті Винники, у смт Брюховичі та Рудне.

Зараз ви читаєте новину «Ще один регіон посилює карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути