середа, 25 вересня 2013 23:33

Щорічно на українських дорогах гине 5 тисяч людей

Щорічно на українських дорогах гине 5 тисяч людей
Фото: expres.ua

Щороку в Україні стається 200 тисяч ДТП, серед них 30 тисяч – з тілесними ушкодженнями. Понад 5 тисяч людей помирає на дорогах, 40 тисяч отримують тілесні ушкодження. Про це на прес-конференції заявив президент Асоціації безпеки дорожнього руху Михайло Берлін.

"Якщо брати відносні цифри, в Україні на 100 тисяч чоловік гине близько 12-13 осіб. Для порівняння, у Німеччині чи Великобританії на таку ж кількість гине 5-6 осіб. Тобто в Україні ситуації зі смертністю у 4 рази вища, ніж у Європі. З усіх травмованих та померлих на дорогах - 40% пішоходів і велосипедистів",- зауважив Берлін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 130 повалених дерев, зірвані дахи 77 будинків, двоє травмованих, мільйонні збитки – наслідки стихії на Львівщині

Експерт наголошує, що для боротьби зі свавіллям на українських дорогах самих адміністративних штрафів недостатньо.

"Штрафи не працюють. Коли вони збільшуються - деякий час ситуація нібито покращується, але потім водії адаптуються до цього, і кількість аварій на дорогах збільшується. Потрібно значно підвищити фінансову відповідальність винуватців ДТП, наприклад, у судовому порядку вимагати моральної та матеріальної шкоди. Також слідкувати за якістю доріг", – наголосив він.

Нагадаємо, з 15 квітня 2013 року в Україні діє нова редакція Правил дорожнього руху. Окрім цього, Дорожня автоінспекція хоче повернути систему накопичення водіями штрафних балів.

Зараз ви читаєте новину «Щорічно на українських дорогах гине 5 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути