середа, 12 грудня 2012 05:05

Щодня Київ витрачає мільйон гривень на прибирання снігу

 Щодня Київ витрачає мільйон гривень на прибирання снігу
ФОТО: rada-poltava.gov.ua

Глава Київавтодору Георгій Глинський в інтерв'ю Forbes.ua повідомив, що один день снігопаду столиці обходиться в мільйон гривень.

"Сказати точну цифру складно - для цього потрібно робити підрахунки вартості робіт, палива тощо. Але, щонайменше, близько мільйона гривень в день на цей йде", - заявив глава Київавтодору.

Глинський повідомив, що з початку зими в Києві вже випала двомісячна норма опадів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ закупить снігоприбиральну техніку на 100 мільйонів гривень

"Для такої ситуації ніякої підготовки не вистачить - ми можемо, звичайно ж, купити величезну кількість снігоприбиральної техніки, але вона буде просто простоювати, і використовуватися один раз на рік", - зазначив він.

За його словами, у столиці вдень зараз працює близько 260 одиниць снігоприбиральної техніки, а вночі - близько 360 одиниць.

"Нинішній снігопад в Києві вже кваліфікований як надзвичайна ситуація регіонального рівня, і ми почали залучати для прибирання доріг техніку будівельних організацій, Міністерства оборони і т.д. Думаю, у результаті ми зможемо залучити ще приблизно стільки ж машин, скільки вже працює - принаймні, для потреб Київавтодору. Адже техніка буде залучатися також і комунальними службами, які прибирають двори, внутрішньоквартальні проїзди і т.д", - повідомив Глинський.

Глава Київавтодору повідомив, що техніка відомства вже зношена: "У деяких машин знос вже 35%, у деяких - 50%. Тобто в основному це зношена техніка, і щоб краще справлятися з нинішніми ситуаціями, її потрібно оновлювати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через сніг і ожеледицю кияни з труднощами пересувалися по місту

Однак він зазначив, що зараз Київрада дала дозвіл купити техніку в лізинг з довгостроковій оплатою.

На запитання, скільки коштує одна снігоприбиральна машина, Глинський відповів: "Все залежить від того, яка саме це машина. Якщо мова про сучасну великовантажну машину з комп'ютерним управлінням - вона коштує від 800 тис. до 1,4 млн грн. Якщо трактор - то від 40 до 180 тис. грн".

Раніше повідомлялося, що загальна довжина заторів у Києві досягла 1000 кілометрів.

Зараз ви читаєте новину « Щодня Київ витрачає мільйон гривень на прибирання снігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути