субота, 14 липня 2012 12:20

Ще одна голодувальниця біля Українського дому потрапила в лікарню

Ще одна голодувальниця біля Українського дому потрапила в лікарню
В учасниці голодування погіршився стан здоров'я. Фото: gazeta.ua

"Швидка допомога" забрала в суботу вранці одну з голодуючих учасників акції в підтримку української мови біля Українського дому в Києві.

Як розповіла агентству "Інтерфакс-Україна" представниця прес-служби громадської ініціативи "Український дім" Ксенія Коробчук, близько півгодини тому в лікарню була госпіталізована 21-річна Ольга Довганюк з Івано-Франківська у зв'язку із значним погіршенням стану здоров'я.

На сторінці активістів в Facebook відзначається, що разом з дівчиною в лікарню поїхали ректор вузу, в якому вона вчиться, - Сергій Квіт (Києво-Могилянська академія) та її друзі.

Коробчук уточнила, що це третя голодуюча, яка потрапила до лікарні за час проведення акції. Ще один з госпіталізованих раніше - комендант "містечка" учасників акції Анатолій Пікуль - у голодуванні не брав участі.

За словами представниці прес-служби, в даний час біля будівлі Українського дому залишається 10 голодуючих. До акції на захист української мови періодично приєднуються кияни.

Як повідомлялося, 3 липня парламент прийняв "мовний" закон. Відразу після голосування біля Українського дому почалася акція протесту, яка зібрала близько 700 чоловік. Ряд народних депутатів оголосили голодування.

6 липня опозиційні політики заявили про завершення акції біля Українського дому. Однак небайдужі громадяни вирішили домагатися скасування "мовного" закону.

11 липня учасник голодування біля Українського дому на Європейській площі в Києві вимагали від президента України Віктора Януковича застосувати вето до закону "Про засади державної мовної політики" до 13.00 13 липня.

За час акції до лікарні потрапили кілька голодуючих.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна голодувальниця біля Українського дому потрапила в лікарню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути