четвер, 12 липня 2012 15:01

Навряд чи опозиція збиратиметься через вимоги голодувальників - "нунсівка"

Навряд чи опозиція збиратиметься через вимоги голодувальників - "нунсівка"
Ксенія Ляпіна: представники опозиції поки не обговорювали листа голодувальників. Фото: radiosvoboda.org

Вимоги до опозиції, висунуті голодувальниками, які біля Українського дому протестують проти мовного закону, не стали несподіванкою.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповіла народний депутат від фракції "Наша Україна - Народна самооборона" Ксенія Ляпіна.

"Так, про те, що голодувальники написали відкритого листа до опозиції, знаю. Безпосереднього самого листа не бачила, але знайома із його змістом з інтернету. Вимоги досить зрозумілі, несподіванкою не стали, до того все йшло", - сказала вона.

Коментуючи вимогу виключити з опозиції нардепів Андрія Кожем'якіна, Миколу Мартиненка та Миколу Томенка, політик зауважила:

"Це їхнє (голодувальників) бачення, вони мають на нього право. Але я зараз не можу сказати, чи буде виконана ця вимога".

Загалом, за словами Ляпіної, вимоги голодувальників не можна виконати одразу.

"Я розумію молодь. Але, наприклад, вимога "призначити відповідальних за протидію мовному терору влади" сформульована трошки наївно. Назвати вимоги такими, які можна одразу виконати, навряд чи можливо. Але загалом вони передають дух голодувальників, їхнє ставлення до мовної проблеми. Тому навіть за наївними формулюваннями треба розгледіти зміст", - зазначила "нунсівка".

Вона також розповіла, що представники опозиції поки не обговорювали листа голодувальників.

"Цього не сталося, тому що зараз представники опозиції займаються іншими справами. Наприклад, я готуюся до круглого столу, де буде представлена частина програми сприяння підприємництву. До речі, деякі представники опозиції зараз їздить по регіонам, реалізуючи проекти з мовного протистояння. Наразі разом не збиралися для обговорення вимог голодувальників", - сказала Ляпіна.

Політик скептично оцінила шанси на те, що опозиція формально збереться разом для ухвалення рішення стосовно листа голодувальників.

"Навряд чи це може бути. Я маю на увазі формальний процес, коли би зібралася група опозиціонерів для розгляду вимог голодувальників", - підсумувала Ляпіна.

Нагадаємо, сьогодні учасники голодування під Українським домом звернулись з відкритим листом і низкою вимог до лідерів опозиційних парламентських партій.

Зазначимо, Ляпіна брала участь у голодуванні народних депутатів під Українським домом.

Зараз ви читаєте новину «Навряд чи опозиція збиратиметься через вимоги голодувальників - "нунсівка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути