Ексклюзиви
вівторок, 17 серпня 2021 12:28

Сцена у вигляді молекули ДНК на НСК "Олімпійський": режисерка розкрила деталі концерту до Дня Незалежності

Сцена у вигляді молекули ДНК на НСК "Олімпійський": режисерка розкрила деталі концерту до Дня Незалежності
Режисерка-постановниця Катерина Царик розповіла про підготовку концерту до Дня Незалежності України. Фото: надане піар-агентом режисерки

Режисерка-постановниця Катерина Царик розповіла про підготовку концерту до Дня Незалежності України. У столиці на НСК "Олімпійський" пройде музичне свято 24 серпня. З нагоди 30-річчя Незалежності лунатимуть улюблені пісні, проводитимуть хореографічний перфоманс та будуть використовувати інноваційні технології.

Царик поділилася деталями підготовки до свята.

"Будемо дивувати музичним матеріалом, бо дуже багато пісень звучатимуть у новій інтерпретації. Це буде єдиний музичний перформанс, який розбиває час, поєднує старе і нове, створюючи майбутнє. Для кожного номеру відшукали щось особливе, неповторне, свій нюанс, що підтримує артиста на сцені та розкриває душу пісні. В концерті задіяно дуже багато різних технологічних прийомів та інноваційних рішень. Всі вони зібрані навколо глибокого змісту українських пісень, що будуть лунати. Тому ми також хочемо показати, що окрім талановитих артистів, у нас ще є неймовірні професіонали у кожній сфері, які роблять свою справу на високому рівні. А це рівень світового стандарту. Тому ми також дивуватимемо сценою, ії конструкцією, освітленням та графікою", - зазначила вона.

Музичне шоу буде розгортатися на технологічній сцені, що складається з трьох частин (як символ трьох десятиріч) та імітує молекулу ДНК. За допомогою світлових та графічних 3D-ефектів простір між сценами змоделює ланки ДНК.

"Коли міркувала над ідеєю, зрозуміла, що ми – молода держава, але з багатовіковою історією. І те, чого у нас точно не забрати – це талант та спрага до незалежності. Незалежність у нас у крові. З цього вийшов слоган – Незалежність у нашій ДНК. Тому сцена, на якій розгортатиметься музичне дійство, несе в собі певний зміст", - поділилася вона.

Декілька днів тому почалися репетиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий парад, саміт, концерт: яким буде святкування 30-річчя Незалежності

"Коли зайшла на нашу репетиційну базу, і там стояла сцена вже розмічена, подумала: "Яка ж вона шалено велика". І це дуже круто. Костюми шиють, декорації виготовлюють, дизайн і графіка проєктують і малюють, світло також прописують. У нас беруть участь 35 артистів, 60 учасників оркестру, понад 50 учасників балету. Маємо близько 300 одиниць музичної техніки, тонни конструкцій та освітлення. Вся команда зараз працює 24/7 і, здається, вже стерта грань між днем та ніччю, але це команда крутих професіоналів", - додала вона.

Торік День Незалежності святкували музичним попурі на Софіївській площі.

Режисером 17-хвилинного попурі "Музична історія Незалежності" стала режисер Катерина Царик. Аранжування зробив музикант MONATIK.

Зараз ви читаєте новину «Сцена у вигляді молекули ДНК на НСК "Олімпійський": режисерка розкрила деталі концерту до Дня Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути