середа, 27 жовтня 2010 13:42

СБУ затримала у Сімферополі двох російських журналістів

СБУ затримала у Сімферополі двох російських журналістів

Співробітники Служби безпеки України затримали в аеропорту Сімферополя московську журналістку Олександру Костянтинівську, а також гендиректора російського інформаційного агентства Новый Регион Олександра Щетиніна, повідомляє Новый регион.

За даними видання, Костянтинівська везла до Криму студійну версію фільму Сімферополь - біль моя, любов моя ... Офіційна версія, яку спецслужби використовували для особистого огляду журналіста, - підозра у розповсюдженні дитячої порнографії.

Як повідомляє кореспондент Нового Региона, Костянтинівська прилетіла до Сімферополя сьогодні рано вранці. Проте, співробітники СБУ примусили журналістку пройти ретельний особистий огляд, нібито шукаючи записи з дитячою порнографією.

Як повідомила телефоном Костянтинівська, після її прильоту в Сімферополь у неї ретельно вивчили вміст кишень і сумки, вилучили два компакт-диски з робочою інформацією. "Дитячу порнографію, природно не знайшли. Її немає, і не могло бути", - повідомила вона.

Разом з тим журналістка додала, що після проведення огляду особистих речей її перепровадили до кімнати, де вона підписала заяву про те, що не буде давати свідчення проти себе.

На думку джерела Нового Региона, таким чином спецслужби намагаються зірвати демонстрацію фільму на кримських телеканалах, яка була анонсована на сьогоднішній вечір. "Фільм вже давно в Сімферополі - ймовірно, СБУ не здогадується про можливість передавати файли через інтернет. Сьогодні він буде показаний на місцевому ТБ", - зазначив він.

Через деякий час в аеропорту Сімферополя був затриманий другий журналіст з Росії - генеральний директор російського інформаційного агентства Новый Регион Олександр Щетинін.

Як повідомив Щетинін, у нього вилучили документи. Крім того, під час розмови зі слідчим гендиректору РИА Новый Регион Олександру Щетиніну на мобільний телефон зателефонував невідомий і сказав: "У вас великі неприємності. Вам краще виїхати до Росії".

Новый Регион раніше повідомляв, що показ на кримських каналах фільму Сімферополь - біль моя, любов моя ..., який був знятий групою журналістів з Москви і викривав "злочинну діяльність нинішньої влади автономії і кримської столиці", опинився під загрозою зриву. Керівництво низки телеканалів отримало вказівку від чиновників блокувати вихід в ефір спецрепортажу російських телевізійників.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала у Сімферополі двох російських журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути