четвер, 21 квітня 2011 18:53

Спецтема: 20 років незалежності!

СБУ зацікавилась непоштовими марками, присвячені 20-й річниці Незалежності України

СБУ зацікавилась непоштовими марками, присвячені 20-й річниці Незалежності України

Блок із чотирьох непоштових марок, присвячених 20-й річниці Незалежності України, який видали минулого тижня громадські організації в Рівному, підняв на ноги Українське державне підприємство поштового зв'язку "Укрпошта". Марки назвали фальшивкою та мобілізували своїх працівників "посилити пильність та контроль", аби вони не потрапили в поштовий обіг. А з рівненськими філателістами поговорили співробітники СБУ.

"Виключне право на видання, введення в обіг та організацію розповсюдження поштових марок, маркованих конвертів і карток, а також виведення їх з обігу має національний оператор – "Укрпошта". Видання, здійснене громадськими організаціями міста Рівне, не можна вважати знаками поштової оплати, оскільки воно здійснене з порушенням вимог чинного законодавства. Звертаємось до працівників УДППЗ "Укрпошта" з проханням посилити пильність та контроль за обігом знаків поштової оплати з метою недопущення в поштовий обіг зазначених вище видань", - йдеться у повідомленні на сайті "Укрпошти".

Його розіслали у всі поштові відділення країни.

Голову обласної Асоціації філателістів Василя Панчука запросили побесідувати керівник обласної дирекції Укрпошти та співробітник СБУ.

"Цікавилися чи асоціація причетна до друку марок. Мені довелося двічі зустрічатися й пояснювати, що цей випадок не є фальшуванням знаків поштової оплати. Адже, йдеться про випуск непоштових марок", - розповідає філателіст.

У Рівненському осередку Всеукраїнської громадської організації "Меморіал" і міській громадській організації "Товариство колекціонерів "Антикваріат давнього міста", які видали скандальні марки також дивуються реакцією "Укрпошти".

"Ми надрукували не знаки поштової оплати, а благодійні, локальні марки. І це мали б розуміти в Укрпошті. Марки ніхто й не збирався вводити в поштовий обіг. Зрештою, тираж блоку із чотирьох непоштових марок всього 200 примірників. На таку рекламу від поштовиків ми й не сподівалися. Тепер ці марки стануть справжньої філателістичною рідкістю", - пояснює Володимир Борщевич, голова обласного осередку "Меморіалу", кандидат історичних наук.

 

Зараз ви читаєте новину «СБУ зацікавилась непоштовими марками, присвячені 20-й річниці Незалежності України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути