Ексклюзиви
субота, 17 червня 2017 15:47

СБУ заборонила використовувати російські поштові сервіси при реєстрації доменних імен

СБУ заборонила використовувати російські поштові сервіси при реєстрації доменних імен
Служба безпеки України заборонила використовувати російські поштові сервіси при реєстрації доменних імен Фото: Facebook

Служба безпеки України заборонила використовувати російські поштові сервіси при реєстрації доменних імен. Про це йдеться в листі Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ на адресу Інтернет Асоціації України, яка опублікувала документ.

Як пояснюється в листі, зазначеним департаментом "у відповідності з Законом України про "Службу безпеки України" проводяться заходи, спрямовані на забезпечення інформаційної безпеки держави".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вконтакте": затримали чоловіка, який поширював інструкції про обхід заборони

"У ході здійснення комплексу зазначених заходів виявлено порушення вимог чинного законодавства з боку власників доменних імен в зоні "*ua", "*укр" в т. ч. "gov.ua". Зокрема, для управління доменними іменами використовуються поштові сервіси російських компаній "Яндекс" та "Mail.ru", щодо яких введено спеціальні обмеження згідно з Указом Президента", - йдеться в документі.

Департамент просить "з метою недопущення нанесення шкоди інформаційній безпеці України провести роз'яснювальну роботу з реєстраторами доменних імен про обмеження використання російських поштових сервісів при реєстрації і управління доменними іменами".

15 травня президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів" щодо низки російських компаній. Зокрема, на три роки блокуються активи російських сайтів "ВКонтакте", "Одноклассники", "Мейл.ру" та "Яндекс", інтернет-провайдерам заборонено надавати доступ до вказаних ресурсів.

Зараз ви читаєте новину «СБУ заборонила використовувати російські поштові сервіси при реєстрації доменних імен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути