Ексклюзиви
середа, 14 жовтня 2020 17:36

СБУ впіймала небезпечну банду, яка продавала зброю і вибухівку: відео

СБУ впіймала небезпечну банду, яка продавала зброю і вибухівку: відео
На Львівщині в одній із закладок правоохоронці вилучили гранату Ф-1 та два саморобних вибухових пристрої. Фото: СБУ

Служба безпеки України затримала небезпечну банду, в яку входили жителі різних регіонів України.

Вони виготовляли і продавали вибухові пристрої, а також торгували зброєю і боєприпасами. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"До складу угруповання входили кримінальник, діючий військовослужбовець ЗСУ і колишній учасник одного з добровольчих батальйонів. Організатором злочинної групи виявився уродженець Житомирщини, який керував нею перебуваючи під вартою в Київському і Черкаському слідчих ізоляторах за підозрою в розбої. Клієнтів він підшукував через особисті зв'язки в кримінальних колах", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ проводить обшуки в нафтовій компанії, яку пов'язують із Шарієм

Як зазначається, оперативники провели 7 оперативних закупок, при яких задокументували факти продажу зловмисниками стрілецької зброї та вибухових пристроїв. Зокрема, в Києві один з учасників угруповання продав трилітрову ємність з саморобною вибухівкою обладнану електродетонатором і 17 сигарет з вбудованим потужним вибуховою речовиною пероксид уротропіну (ГМДТ), яка відноситься до розряду речовин з високою вибуховістю і в рази небезпечніша за тротил.

У Житомирі передача замовнику 4 кг вибухових речовин здійснювалася через закладку. Ще одному клієнту зловмисники продали саморобну вибухову речовину на основі аміачної селітри вагою понад 6 кілограмів.

У Львівській області в одній із закладок правоохоронці вилучили гранату Ф-1, два саморобних вибухових пристрої, так звану "Хатабку". На Київщині в одному з парків - ще 8 сигарет з речовиною ГМДТ.

З приватного будинку чоловіка у Києві, де він живе разом із сім'єю, невідомий викрав гроші та ноутбук. Для розкриття злочину оперативний черговий Шевченківського управління поліції направив на місце події слідчо-оперативну групу, кінологів та оперативників. Правоохоронці опитали потерпілого та розпочали пошуки крадія.

Зараз ви читаєте новину «СБУ впіймала небезпечну банду, яка продавала зброю і вибухівку: відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути