пʼятниця, 17 червня 2022 14:23

СБУ викрила мережу російських агентів, якими керував радник Аксьонова

СБУ викрила мережу російських агентів, якими керував радник Аксьонова
Агенти РФ коригували ракетні обстріли по містах України. Фото: СБУ

Служба безпеки України знешкодила велику мережу російської агентури, яку координував радник так званого голови Криму Сергія Аксьонова.

Під час масштабної операції в Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, а також у Дніпропетровській і Вінницькій областях затримали 19 агентів РФ. Про це розповів речник СБУ Артем Дехтяренко в Telegram.

Затримані коригували ракетні обстріли українських міст і розвідували позиції підрозділів Збройних сил України, збирали інформацію щодо місць утримання російських полонених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аксьонов визнав, що окупанти крадуть українське зерно

Також збирали дані про учасників національного спротиву, які підпільно протидіють загарбникам на тимчасово окупованих територіях півдня.

"Групою керував агент федеральної служби безпеки РФ, який перебував в одному з районів Херсонщини. Одержані від інформаторів розвіддані він передав представникам російських спецслужб, серед яких радник так званого голови Криму Сергій Аксьонов", - розповідає речник.

Затриманим загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

На Сумщині контррозвідка Служби безпеки України затримала російського агента, який розвідував позиції Збройних сил поблизу кордону з Росією. Жителя Сум викрили за фактом державної зради, скоєної в умовах воєнного стану.

У Дніпрі затримали російського агента, який збирав інформацію щодо розташування об'єктів мобільного зв'язку й українських військових підрозділів. Його "зв'язковим" в Росії був один з прокремлівських блогерів, у якого понад 300 тис. підписників.

Зараз ви читаєте новину «СБУ викрила мережу російських агентів, якими керував радник Аксьонова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути