пʼятниця, 16 травня 2008 14:01

СБУ і Генпрокуратура перевірить механізм закупівлі вакцини від кору і краснухи

Президент Віктор Ющенко виступає за перевірку Службою безпеки України і Генеральною прокуратурою механізму закупівлі вакцини від кору і краснухи. Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.

Таку заяву Ющенко зробив під час зустрічі з міністром охорони здоров"я Василем Князевичем. Основною темою зустрічі стала ситуація пов"язана зі смертю школяра з Краматорська після вакцинації від кору і краснухи.

Ющенко наполягає, що суспільство має отримати швидку професійну оцінку ситуації, яка склалася з вакцинацією від кору і краснухи.

Президент також відзначив, що така вакцинація повинна проводитися виключно добровільно і не повинні бути допущені випадки вимоги довідок про щеплення, як підстави для допуску випускників до участі в тестуванні та вступних іспитах до вузів. "Я думаю, що потрібно дати вказівку по всій медичній системі, що ця компанія вакцинації є виключно добровільною справою", - повідомляє прес-служба слова президента.

У свою чергу Князевич доповів Ющенку про результати роботи комісії з інциденту. Згідно з попереднім висновкам комісії, смерть школяра не пов"язана з якістю вакцини. "За попередніми даними, це збіг обставин", - інформує прес-служба слова міністра.

Він повідомив, що міністерство охорони здоров"я призупинило використання в Україні вакцини з тієї серії, яку отримав загиблий школяр, до отримання результатів експертизи.

Президент висловив співчуття сім"ї хлопця, який загинув.

19 дітей госпіталізовано 15 травня через погіршення самопочуття після щеплення від кору і краснухи (вакцина ZA 26-x) в Донецькій і Полтавській областях, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «СБУ і Генпрокуратура перевірить механізм закупівлі вакцини від кору і краснухи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути