вівторок, 30 квітня 2013 14:30

"СБУ допомогає знищити режим Януковича" - активісти принесли сбушникам "матеріальну допомогу"
10

Фото: Фото: Олеся Дубовик

З-за рогу до будівлі Служби безпеки України, що в центрі Києва, завертають троє активістів — двоє хлопців та дівчина. Їх перепиняє міліціонер, та, поспілкувавшись з хвилину, пропускає далі. Поряд стоїть автобус із "беркутівцями". По периметру патрулюють з десяток правоохоронців.

- Ми прийшли провести акцію та подякувати працівникам СБУ. Це ж не заборонено, - пояснює лідер організації "Чорний Комітет" Богдан Тицький. Він у темному піджаку, джинсах та чорних круглих окулярах. У руках тримає велику картонну коробку від туалетного паперу.

Біля головного входу до будівлі СБУ чатують 5 міліціонерів. Вони перегородили вхідні двері та нікого не пропускають. Хлопці ставлять коробку на ганок, повертаються до журналістів.

- Яке у вас питання?, - підходить до них чоловік у цивільному. - Давайте поговоримо і все вирішимо.

- Та про що говорити. Ми акцію прийшли провести, розповісти журналістам що й до чого, - відповідає Тицький, посміхається.

Пояснює: 27 квітня на нього та ще одного активіста Олександра Лазаренка у Сімферополі напали співробітники СБУ, вилучили агітаційні матеріали і зникли.

- О 6.00 ранку у Сімферополі на нас напали семеро співробітників СБУ, - розповідає Тицький. - Вони під'їхали на сірому "Фольцвагені" - мікроавтобусі, скрутили і відвели подалі від людей. Після цього вони влаштували обшук. Після того, як вони почали ритися в наших сумках і знайшли декілька тисяч агітаційних матеріалів — всі листівки були вилучені, а "сбушники" просто собі втекли.

Люди, які на них напали, навіть не представилися, пояснює активіст.

- Те, що це були "сбушники" - видно по їхньому почерку. Це не міліція, точно, - каже. - Плюс один один з них нам сказав: "Ви нас задовбали, ми за вами з Києва слідкуємо". Це не був якийсь гоп-стоп. Бо щоби приїхати 7 чоловік на мікроавтобусі, напасти на двох, аби відібрати у них листівки — не виглядає це на гопстоп.

- Давайте поговоримо і розберемося, - не вгаває чоловік, що постійно стоїть поруч.

- То дайте акцію провести. Ми з журналістами поговоримо і підемо, - відповідає активіст.

- Та ні, давайте нічого не проводити, ви заважаєте.

- Кому?

- Та люди тут на роботу не можуть пройти

- То це ви своїми співробітниками їм заважаєте, а не ми.

Чоловік підходить до коробки, яка все ще стоїть на ганку.

- Ви засмічуєте навколишнє середовще, - каже, посміхається і підштовхує ногою.

- Та де, нічого не засмічуємо, - активісти хутко беруть коробку у руки. - А ви співробітник СБУ?

- Звісно.

- То назвіться.

- Ви назвіться початку.

- Богдан Тицький. А вас як звати?

- Та вас тут багато. Чого я маю всім казати. Нехай кожен спочатку мені представиться.

Чоловік ще 5 хвилин сперечається з активістами та журналістами. На відріз не хоче представлятися, постійно віджартовується та посміхається.


Врешті погоджується на те, щоби активісти поспілкувалися із журналістами і пішли. Сам не відходить ні на крок.

- Ми висловлюємо подяку працівникам СБУ за те, що вони своїми абсолютно безглуздими і смішними діями, як от зараз, сприяють тому, що народ усе більше розуміє, що режим Януковича має піти геть. Такі дії СБУ лише сприяють радикалізації суспільства, - каже Тицький.

Для підкріплення подяки активісти принесли "матеріальну допомогу" працівникам СБУ.

- Дивлячись на СБУшників, які на нас напали, ми помітили, що в них був досить жалюгідний вигляд, - пояснює Тицький. - Напевно, вони забрали ці листівки для того, щоби здати їх на макулатуру і заробити якихось грошей. Враховуючи, що СБУшники нам допомагають, ми вирішили їм допомогти матеріально. Тому принесли трохи макулатури і пляшки, які вони можуть здати, - розкриває коробку, показує — там багато картону, паперу та кілька порожніх пляшок від пива "Львівське", які вони зібрали на вулиці. - Сподіваюся, вони їх здадуть, зароблять собі якихось пару гривень, щоби не голодували.

Після Олександр Лазаренко зачитує подяку СБУ, яку тримає у руках:

- Своїми діями СБУ безкоштовно створює додаткові інформаційні прецеденти, допомагає громадським активістам доносити свої ідеї. Ми робимо висновки, що СБУ - найбільш контрсистемна структура, яка докладає всіх зусиль для боротьби з режимом Януковича. Сподіваємося, що спільними зусиллями нам вдасться здійснити революцію вже найближчим часом.

Активісти прямують до приймальні СБУ, що з іншого боку будівлі. Всередину їх пропускають одних. Виходять звідти за три хвилини. У руках тримають все ту саму коробку.

- Подяку вони взяли, а от коробку- відмовилися, - пояснює Тицький. - Та нічого. Ми її запакуємо і відправимо на адресу СБУ поштою. Сюди ще щось можна додати. Так що, хто хоче — приєднуйтеся.

Зараз ви читаєте новину «"СБУ допомогає знищити режим Януковича" - активісти принесли сбушникам "матеріальну допомогу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути