пʼятниця, 05 січня 2018 11:50

Саша Рожок потребує пересадки кісткового мозку – необхідно зібрати 140 тис. євро

Автор: Фото надане Анною Перепелицею-Рожок
  Впродовж останніх півроку Саша Рожок переніс дві складні операції
Впродовж останніх півроку Саша Рожок переніс дві складні операції

Саша Рожок, 1,9 року, з Києва має важку вроджену нейропенію – синдром Костмана. Його кістковий мозок не виробляє клітини, які відповідають за боротьбу з інфекціями. Дитина потребує пересадки кісткового мозку. Операцію погодилися провести лікарі Італії. На трансплантацію і реабілітацію потрібно €140 тис.

"В двомісячному віці у Саші відбулося запалення пупкового кільця. Двотижневе лікування не давало результатів. Почалися обстеження. В синочка виявили це рідкісне захворювання – важку вроджену нейропенію. Будь яка інфекція, навіть прихована, матиме для нього незворотний процес. Імунолог порекомендував періодично здавати кров, щоб бачити, що з нею відбувається. Виявилось, що захворювання прогресувало.

Понад рік синочок приймав препарати, які провокують вироблення потрібних клітин. Ліки досить вартісні. Але організм на них погано "відповідає". Кількість нейтрофілів ледве дотягувала до мінімуму. Але ж без такого лікування їхній рівень взагалі падає до нуля. Дитина стає вразлива до бактеріальних інфекцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іванка Тарасюк - єдина в Україні має тяжкий комбінований імунодефіцит

Впродовж останніх півроку Саша переніс дві складні операції і чотири загальних наркози. Йому необхідна трансплантація кісткового мозку. Із клініки Італії ми отримали підтвердження, що вони підшукають донора і зроблять пересадку. Лікування й реабілітація Саші триватиме впродовж 10 місяців. На це нам необхідно зібрати 140 тисяч євро. Для нас це захмарна сума. Ми звертаємося до небайдужих людей. Будемо всім вдячні, хто візьме участь в одужанні нашого хлопчика", - розповіла Gazeta.ua мати Анна Перепелиця-Рожок.

Реквізити для допомоги:

Картка АльфаБанку: 5168 0010 0301 9986 (Перепелиця-Рожок Анна Вікторівна) або картка ПриватБанку: 4149 4378 6216 9800 (батько Рожок Олександр Петрович).

Контакти Анни Перепелиці-Рожок – 0(67) 248 54 81.

Зараз ви читаєте новину «Саша Рожок потребує пересадки кісткового мозку – необхідно зібрати 140 тис. євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути