Ексклюзиви
середа, 19 квітня 2023 17:15

Шарпанина у Києво-Печерській лаврі: заповідник написав заяву до поліції

На території Києво-Печерської лаври у Києві виник черговий інцидент.

Парафіяни Московської церкви пошкодили захисні ролети опечатаного Мінкультом корпусу. Виконувач обов'язків генерального директора заповідника "Києво-Печерська лавра" Максим Остапенко написав заяву до правоохоронних органів, передає "Главком".

19 квітня правоохоронці, як і в попередні дні, забезпечували дотримання порядку на території Лаври, комісія Мінкульту продовжувала свою роботу.

Автор: Главком
  Виконувач обов’язків генерального директора заповідника "Києво-Печерська лавра" Максим Остапенко написав заяву до правоохоронних органів
Виконувач обов’язків генерального директора заповідника "Києво-Печерська лавра" Максим Остапенко написав заяву до правоохоронних органів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конфлікт у Києво-Печерській лаврі: прибічники РПЦ зламали двері одного з корпусів

Водночас після того як представники Мінкульту опечатали чергове приміщення – один із корпусів Лаври – розлючені віряни РПЦ в Україні зламали печатку та пошкодили захисні ролети та незаконно проникли в середину приміщення корпусу №37 – Галерею на Ближніх печерах.

Заповідник викликав до Лаври наряд поліції через хуліганську поведінку невстановлених осіб.

З початку повномасштабного вторгнення в Україну, тобто за 420 днів, жодна із 273 парафій московської церкви в Києві не перейшла на релігійний бік України.

Церкви Московського патріархату не перейшли ні до православної церкви України, ні до Української православної церкви Київського патріархату, ні до Української греко-католицької церкви. Про це повідомила глава Комітету Київради з питань культури Вікторія Муха.

З початку 2023 року до Православної церкви України перейшли лише 63 релігійні організації, які раніше належали до московської церкви, свідчать дані, оприлюднені "Опендатабот".

Зараз ви читаєте новину «Шарпанина у Києво-Печерській лаврі: заповідник написав заяву до поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути