Ексклюзиви
вівторок, 12 серпня 2008 13:52

Саркозі вимагає від Росії чітких умов припинення Грузинського конфлікту

Президент Франції Ніколя Саркозі, що прибув з візитом до Москви, на зустрічі з Дмитром Медведєвим заявив про необхідність встановлення точних термінів припинення вогню в зоні грузино-осетинского конфлікту, повідомляє "Інтерфакс". Раніше Саркозі зустрівся з Михайлом Саакашвілі в Тбілісі; у столиці Грузії президенти Франції і Грузії також обговорили деталі мирного врегулювання конфлікту в Південній Осетії.

Саркозі на зустрічі з Медведєвим також назвав "хорошою новиною" рішення російського президента про завершення так званої операції з примусу до миру на території Південної Осетії. Тепер, упевнений Саркозі, необхідно вирішити, що робити далі, щоб поліпшити ситуацію в регіоні. При цьому Саркозі схвалив неодноразово висловлене бажання російського керівництва захищати інтереси росіян за кордоном.

Франція виступає активним посередником в процесі врегулювання грузино-осетинского конфлікту. МЗС Франції спільно з фінськими колегами склав договір про припинення вогню (підписаний Грузією і знехтуваний Росією; Москва вимагає наявність оцінок дій сторін в документі і ряду пунктів про долю Південної Осетії), а Саркозі веде активний діалог з керівництвом Росії і Грузії.

Зараз ви читаєте новину «Саркозі вимагає від Росії чітких умов припинення Грузинського конфлікту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути