Ексклюзиви
неділя, 26 липня 2009 15:25

Сара Пейлін пішла у відставку

Сара Пейлін пішла у відставку

У неділю, 26 липня, губернатор Аляски Сара Пейлін офіційно піде у відставку, передавши повноваження своєму заступнику Шону Парнеллу.

Колишній кандидат на пост віце-президента США Сара Пейлін заявила про відхід у відставку з поста губернатора Аляски 4 липня. При цьому вона зазначила, що не збирається завершувати політичну кар"єру.

За її словами, в найближчому майбутньому вона почне широкомасштабну кампанію на підтримку політиків, які поділяють її погляди на державний устрій, створить правоцентристську коаліцію, а також напише книгу.

Причинами рішення про відставку з поста губернатора Аляски Пейлін не поділилася, лише побіжно зазначивши, що причин у неї чимало.

ЗМІ зазначають, що таке рішення могло бути викликано сімейними проблемами 45-річної матері п"ятьох дітей. Свого часу чимало шуму наробила історія про вагітність неповнолітньої дочки Пейлін Брістол, також повідомлялося про незадоволення чоловіка губернатора у зв"язку з амбіціями дружини, що різко посилилися.

Сама Пейлін, розповідаючи про намір піти у відставку, згадала про сімейні зобов"язання, а також про те, що для неї настав час піти іншою дорогою.

"Люди, які знають мене, знають, що крім віри і сім"ї, ніщо так не важливо для мене, як улюблена Аляска. Служіння людям є великою честю, яку я тільки могла собі уявити", - сказала Пелін на прес-конференції, присвяченій майбутній відставці.

Крім того, у ЗМІ останнім часом не раз з"являлися повідомлення про те, що Пейлін має намір спробувати щастя на наступних президентських виборах.

Під час попередніх перегонів за крісло глави держави, кандидат у віце-президенти прославилась своїм вбранням, що, за даними ЗМІ, обійшлося Республіканській партії у сотні тисяч доларів, а також низкою зовнішньополітичних висловлювань, які свідчать про малий досвід закордонних поїздок і не надто широкий кругозір.

Так, якось ведуча одного із каналів новин попросила Пейлін прояснити заяви про те, що робота на посаді губернатора Аляски означає наявність у неї певного зовнішньополітичного досвіду.

"Безумовно, це розширює мій зовнішньополітичний досвід, бо з нами по сусідству розташовані інші держави, а я працюю в системі виконавчої влади", - заявила Пейлін, розповівши потім, що між Аляскою та регіонами Росії йде частий обмін "торговими місіями".

За матеріалом РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Сара Пейлін пішла у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути