неділя, 29 листопада 2020 17:23

Санта в захисній масці, гігантська панда та гарматний лафет - найцікавіші фото за тиждень
13

Тиждень, що минає, був багатим на події в Україні та світі. Gazeta.ua пропонує найцікавіші фото за останні 7 днів.

ПОДІЇ В УКРАЇНІ:

Лікар у захисному костюмі дивиться рентгенівські знімки пацієнта в столичній лікарні. Сюди госпіталізовують людей з Covid-19.

Автор: REUTERS/Гліб Гаранич
 

Артисти Василь Садовський і Катерина Миколайко грають на сцені Львівського Національного Академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької під час прем'єри опери "Турандот" Джакомо Пуччіні за сюжетом однойменної п'єси Карло Гоцці "Турандот", 24 листопада.

Автор: Кравс Євген/УНІАН
 

Люди прощаються з режисером, народним артистом України Романом Віктюком у Львові 23 листопада. Він помер у віці 85 років від ускладнень коронавірусу. Заповів, щоб його поховали в родинному склепі на Личаківському кладовищі.

Роман Віктюк був родом зі Львова. Ставив спектаклі у Вільнюсі, Одесі, Таллінні, Києві, Ризі, Москві. 1991 року в російській столиці створив театр свого імені. Зрежисирував понад 250 вистав.

Автор: Микола Тиса/SOPA Images/LightRocket через Getty Images
 

У Запоріжжі археологи підняли з дна річки Дніпро гарматний лафет часів козацтва, 24 листопада. Він добре зберігся, бо був занурений в мул. Виготовлений з дуба, обрамлений залізом.

Автор: Укрінформ/Barcroft Media через Getty Images
 

Люди розглядають арт-об'єкт "Піксельна стіна" в Дніпрі, 24 листопада.

Автор: Укрінформ/Barcroft Studios/Future Publishing Getty Images
 

У Національному художньому музеї України відкрили виставку: "Знак Соборності. Великий герб України: від Нарбута до Якутовича". Експозиція налічує 60 артефактів. Третину з яких показують на загал вперше.

Автор: Геннадій Мінченко/Укрінформ/Barcroft Media через Getty Images
 


ПОДІЇ В СВІТІ:

Працівник кондитерської "Condit", що в Німецькому Франкфурті, упаковує шоколадного Санта-Клауса. Виріб - ручної роботи. На обличчі Санти - захисна маска, що відповідає вимогам часу через поширення в світі коронавірусної хвороби Covid-19.

Автор: REUTERS
 


Люди запалили лампадки навпроти клубного стадіону "Наполі" в італійському Сан-Паоло. На ньому прикріплений банер із зображенням легенди світового футболу Дієґо Марадони. Він помер 25 листопада на 61-му році через серцевий напад.

Автор: REUTERS
 


Під час вилову осетрових кожну дорослу рибу за допомогою ультразвуку обстежують фахівці. Перевіряють, чи дозріла в ній ікра. Якщо ні - повертають у водойму. Мекленбург-Західна Померанія, Німеччина,19 листопада.

Автор: Getty Images
 

У Потсдамі, що в східній Німеччині, у внутрішньому дворику місцевого представницького законодавчого органу Ландтагу поставили 117 пар червоного жіночого взуття. Зробили це в "Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок" 25 листопада. Обрана кількість взуття відповідає 117 жертвам феміцидів, які зафіксували минулого року. Акція є частиною кампанії ООН-жінок "Помаранчевий світ - пофарбуй світ помаранчевим".

Автор: Getty Images
 

Жінка біжить веселковим мостом у китайській провінції Шаньдун, 24 листопада.

Автор: Getty Images
 

У шотландському Данбарі триває збір урожаю паростків брюссельської капусти. Щороку їх вирощують на полі площею 210 га. Садять з квітня по травень. Збирають з кінця серпня до початку квітня.

Автор: Getty Images
 

Гігантська панда лежить у спальному кошику в зоопарку Пекіна, Китай, 26 листопада.

Автор: Getty Images
 
Зараз ви читаєте новину «Санта в захисній масці, гігантська панда та гарматний лафет - найцікавіші фото за тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути