Ексклюзиви
понеділок, 06 липня 2009 18:01

Санаторій, у якому отруїлися діти, не мав дозволу - МОЗ

Санаторій, у якому отруїлися діти, не мав дозволу - МОЗ

Санаторій "Перлина Карпат", у якому відпочивали школярі з Києва, не мав дозволу на прийом дітей.

Закарпатською обласною санітарно-епідеміологічною службою 5 липня проведено санітарно-епідеміологічне обстеження комунального підприємства "Санаторій "Перлина Карпат" Закарпатської обласної ради.

Про це інформує офіційний сайт Міністерства охорони здоров"я України.

При перевірці встановлено порушення санітарних норм і правил щодо прийому дітей та початку роботи дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Директором санаторію розпочато роботу дитячого закладу відпочинку без акту прийомки та комісійного заключення з дозволом на початок роботи. Прийом дітей не погоджено з Мукачівською районною санепідстанцією.

Під час перевірки виявлено порушення правил зберігання рибних продуктів, масла солодко-вершкового. Порушено правила зберігання сирих овочів в овочевому цеху (капуста зберігається насипом з ознаками гниття, стелажі та піддони для зберігання овочів виготовлені з матеріалу, що не підлягає санітарно-гігієнічній та дезобробці) та ін. За результатами обстеження зупинено експлуатацію харчоблоку.

Вирішується питання про закриття санаторію. Проведено бактеріологічне обстеження раптовим методом 9 співробітників працюючої зміни харчоблоку.

На харчоблоці проведено заключну дезінфекцію.

Відібрані зразки на комплекс санітарно-бактеріологічних, токсикологічних, вірусологічних досліджень: залишки харчових продуктів (м"ясо-молочна, рибна, проби яєць, овочі, фрукти), гігієнічні змиви на БГКП, вода питна, вода мінеральна, добовий раціон за 04.07.09 та сніданок 05.07.09, змиви з контролю якості заключної дезінфекції.

Результати 10 експрес досліджень молочної продукції на ротавіруси –від"ємні. Проводиться вивчення шляхів отримання харчових продуктів та сировини.

Справа передана до Мукачівської міської прокуратури.

За матеріалом ЗІК

Зараз ви читаєте новину «Санаторій, у якому отруїлися діти, не мав дозволу - МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути